Közélet

Összefogás helyett káosz és széthúzás van a baloldalon

Összefogás helyett káosz és széthúzás van a baloldalon

2023. január 7., szombat
Összefogás helyett káosz és széthúzás van a baloldalon

Bár lépten-nyomon az összefogás szükségességét hangoztatják, a baloldali pártok annyi módon vágnának neki a jövő évi önkormányzati választásnak, ahányan vannak. Miközben az önállóan életképtelen MSZP továbbra is ragaszkodik a nemrég még csodafegyvereként emlegetett előválasztáshoz, ennek lehetőségét már az LMP is elutasítja - írja a Magyar Nemzet.

"Ahogy az 2021-ben történt, az az őrületnek egy definíciója. Az egy olyan tragédiát okozott, amit úgy hívnak, hogy a negyedik kétharmad"

– jelentette ki az ötletről Ungár Péter az ATV-ben.

Az LMP társelnöke közölte: nem fog részt venni a szocialisták által kezdeményezett előválasztásról és együttműködésről szóló tárgyaláson, szerinte ezt az évet ugyanis arra kell fordítani, hogy koherens világképet alakítsanak ki, képesek legyenek egy politikai ajánlatot tenni a választóknak. 

Mindezek tükrében úgy tűnik, aligha lesz újra előválasztás, hiszen azt korábban már a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, illetve a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton is elutasította.

Mindeközben Karácsony Gergely elképesztő magabiztossággal beszélt arról, hogy újra főpolgármester lesz. "Nekem négyszer annyi szavazóm van Budapesten, mint a DK-nak, és másfélszer annyi, mint az összes ellenzéki pártnak együttvéve. Én vagyok a legnépszerűbb politikus, nem látom, hogy miért kellene aggódnom" – mondta az ATV-ben a főpolgármester, aki szerint akkor is nyerne, ha a DK, az MSZP vagy bármelyik más ellenzéki párt indítana ellene jelöltet.

A teljes cikket itt olvashatja el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.