Közélet

Nem biztos, hogy lekapcsolják éjszaka a közvilágítást Sándorfalván

Nem biztos, hogy lekapcsolják éjszaka a közvilágítást Sándorfalván

2023. január 12., csütörtök
Nem biztos, hogy lekapcsolják éjszaka a közvilágítást Sándorfalván

Az erről szóló végleges döntést a képviselő-testület elnapolta február elejére. Bár a kisváros kapott támogatást, több mint 250 millió forintos hiánnyal valószínűleg így is számolniuk kell. A pontos kalkulációs azonban most készül – írja a Délmagyar.

Mint arról a SzegedMa is beszámolt, egy december végi rendelet értelmében23 és hajnal 4 óra között lekapcsolnák a közvilágítást Sándorfalván és annak kiskertes részein is, valamint erre az időszakra 40 km/óra sebességkorlátozást is bevezetnének.

https://szegedma.hu/2022/12/lekapcsoljak-a-kozvilagitast-sandorfalvan

A Délmagyar cikke szerint a jelenlegi állás szerint azonban nem biztos, hogy ez meg is történik. Szerdán összeült a képviselő-testület és módosították a rendeletet. Ennek értelmében a lámpákat egy órával később, éjfélkor kapcsolnák le, hogy az utolsó busszal hazaérkezők is még kivilágított utcákon mehessenek haza.

Az egész intézkedést pedig feltételes módba tették, annak véglegesítéséről a költségvetés februári elfogadását követően döntenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.