Közélet

Nehéz világbajnokságra számít a férfi kézilabdázók szövetségi kaptánya

Nehéz világbajnokságra számít a férfi kézilabdázók szövetségi kaptánya

2023. január 9., hétfő
Nehéz világbajnokságra számít a férfi kézilabdázók szövetségi kaptánya

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint, a magyar férfikézilabda-válogatottnak nehéz lesz elérnie a célját, a legjobb hét közé kerülést a szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Nagyon várjuk a világbajnokságot, tudjuk, hogy fontos, de azt is, hogy nehéz lesz. A csapat motivált, nagyon jól dolgoztak eddig a fiúk. Mindenki szurkoljon, hajrá magyarok!"

- mondta magyarul a spanyol edző a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A CSAK BRAVÚRRAL VAN ESÉLY ELÉRNI A CÉLT

A magyarok csütörtökön 18 órától a Koreai Köztársaság csapata ellen kezdik meg szereplésüket Kristianstadban, majd szombaton 20.30-tól Izlanddal, jövő hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményüket. A magyar együttes a göteborgi középdöntőben a Svédország, Brazília, Uruguay, Zöld-foki Köztársaság négyes első három helyezettjével játszhat. A középdöntő-csoportok első és második helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe.

A magyar szövetség elvárása azért a legjobb hét közé kerülés a válogatottal szemben, mert az garantálná a részvételt a jövő évi párizsi olimpia egyik selejtezőtornáján. Erre minden bizonnyal a nyolcadik helyezettnek is lehetősége lesz, ha az olimpiai címvédő, jövőre pedig házigazda franciák a hét közé jutnak.


Chema Rodríguez - immár angolul - hozzátette, nagyon jó felkészülés áll a csapat mögött, a koronavírus-járvány miatti rendkívül nehéz időszak után újra normális körülmények között dolgozhattak. Mint mondta, két szoros edzőmeccset játszottak Szlovéniával, a célnak megfelelt mindkettő, mert jól tudtak gyakorolni.

Fotók: MTI/Máthé Zoltán

A válogatott múlt csütörtökön 28-27-re nyert Ljutomerben, majd szombaton 32-29-re kikapott a szlovénoktól Nagykanizsán.

A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, fizikálisan jó állapotban vannak a játékosok, jól összpontosítottak a munkára és készen állnak a tornára. Meglátása szerint rendkívül szoros és nehéz lesz a csoportjuk, mert Portugália és Izland a legtöbbet fejlődő csapatok között van az elmúlt éveket tekintve, olyannyira, hogy az északi szigetország együttese éremesélyes lehet a vb-n.

Rodríguez úgy véli, a Koreai Köztársaság ellen nagyon nehéz felkészülni, hiszen a magyar válogatott legutóbb több mint tíz éve játszott az ázsiai csapattal, ráadásul az első meccs minden tornán nagyon nehéz, de "készen állunk, hogy megküzdjünk velük".

"Nagyon nehéz lesz elérni a célunkat, ezzel tisztában vagyunk, de minél több pontot tudunk magunkkal vinni, annál több lehetőségünk lesz a jó helyezés elérésére a középdöntőben.

Az első célunk azonban a csoportkörből való továbbjutás"

- nyilatkozta a kapitány.

Nagy László, a magyar szövetség alelnöke elmondta, jól sikerült a december 27-én kezdődött edzőtábor, és a két edzőmeccs. Hozzátette, néhány játékelemet tudatosan nem mutattak meg a szlovénok ellen.

A 19 fős játékoskeretből Palasics Kristóf, a NEKA kapusa maradt ki, ő nem utazik Svédországba.

JUHÁSZ ÁDÁM MÉG MINDIG KORHÁZBAN VAN

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, Juhász Ádám továbbra is kórházban van, a szemsérülése lassan javul, és további beavatkozások szükségesek a gyógyulásához. A Benfica irányítója a válogatott múlt keddi edzésen, a bemelegítés során sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.