Közélet

Le is szedték meg nem is a Kárász utcai napvitorlát

Le is szedték meg nem is a Kárász utcai napvitorlát

2023. január 17., kedd
Le is szedték meg nem is a Kárász utcai napvitorlát

A városvezetés már régóta ígérgeti, hogy leszedi télire a napvitorlákat, ugyanakkor még a karácsonyi fények felkapcsolásakor is még fent voltak. Nos, most a fényekkel együtt végül tényleg leszedték, ám ez is nagy maga után kívánni valót.

A baloldali városvezetés valamiért már régóta nagyon büszke a Kárász utcai napvitorlára. Olyannyira, hogy még lakossági kérdőívet is indított róla Mihalik Edvin zöldtanácsnok. A helyi ellenzék és korábban még Szabó Bálint független önkormányzati képviselő is kifogásolta a napvitorlák létjogosultságát, mondván, hogy több tíz millió forintba került, ahhoz képest pedig funkciótlan és nem is szép.

Ehhez képest az önkormányzat a napvitorlák kibővítését tervezi, ám a mostani állapotában is az volt az ígéret, hogy őszre leszedik - ehhez képest januárra sikerült ezt megvalósítani.

Már amennyire ezt annak lehet nevezni, ugyanis a hűlt helye még mindig ott van.

Nem tudjuk, más városokban is marad-e télen ennyi nyoma a napvitorláknak, mindenesetre érdekes látványt nyújt télen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.