Közélet

Közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palotában

Közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palotában

2023. január 28., szombat
Közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palotában

Uniós támogatással közösségi teret alakítottak ki a szegedi Belvedere-palota műemlék épületének első emeletén - közölte a beruházó Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormázat.

A közlemény szerint a hiánypótló beruházás lehetővé teszi, hogy az önkormányzat a vármegye lakosságának rendezvények, közösségi programok lebonyolítására folyamatosan méltó és elérhető teret biztosítson. Erre az önkormányzati hivatal 2015-ös költözése óta nem volt mód.

A multifunkciós terem és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kialakításának több mint 92 millió forintos költségét uniós és magyar költségvetési forrás fedezte.

Az épület eredeti építészeti-stiláris jegyeinek megőrzése mellett alakították ki a közösségi teret. A helyiségek új padló- ésfalburkolatot, álmennyezetet kaptak, szintén új belső nyílászárókat építették be. A termet hővisszanyerős gépi szellőztető- és korszerű hűtőrendszer teszi komfortosabbá. Elkészült a rendezvényhelyszín üzemeltetéséhez szükséges hangosítás, vetítés, hang- és videófelvétel-készítés infrastrukturális és informatikai háttere is.

A beruházás terveit a Priskin építész tervező iroda Kft. készítette, a kivitelező az orosházi Tokai és Társa Kft. volt.

A Tisza-parton álló szegedi Belvedere-palotát Bachó Viktor és Heszlényi József tervei alapján a magyar királyi pénzügyi igazgatóságnak építették 1882-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.