Közélet

Flashmobbal emlékeztek meg a magyar kultúra napján a Dóm téren

Flashmobbal emlékeztek meg a magyar kultúra napján a Dóm téren

2023. január 20., péntek
Flashmobbal emlékeztek meg a magyar kultúra napján a Dóm téren

A magyar kultúra napját1989óta ünnepli Magyarország január 22-én, annak emlékére, hogyKölcsey Ferenc1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummalCsekénaHimnuszkéziratát. Ezen a napon a megemlékezések lehetőséget kínálnak, hogy nagyobb figyelmet kapjanak nemzeti értékeink, évezredes hagyományaink, gyökereink.

Idén Szegeden, a Dóm téren egy flashmobbal emlékeztek meg a jeles napról - erről posztolt közösségi oldalán Mihálffy Béla. A kormánypárti politikus lapunknak elmondta, hogy örömmel vett részt az eseményen, ahogy minden alkalommal, amikor a nemzeti értékekről emlékeznek meg. ,,Fontosnak tartom, hogy a nemzeti hagyományainkat erősítsük, azt generációról-generációra továbbadjuk. A magyar kultúra mindannyiunk számára hatalmas érték, ezért örömmel jöttem erre az eseményre és a jövőben is támogatom a hasonló rendezvényeket" - nyilatkozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.