Közélet

Döntött a Kúria: törvényellenes a szegedi lakásrendelet

Döntött a Kúria: törvényellenes a szegedi lakásrendelet

2023. január 25., szerda
Döntött a Kúria: törvényellenes a szegedi lakásrendelet

A városi közgyűlés baloldali többsége májusban fogadta el, majd hatályba is lépett az új szegedi laksárendelet, amit már az elfogadás előtt is rengeteg kritika ért, és az indulatok azóta sem csitultak. A több sebből vérző, első ránézésre is törvényellenes, toldozott-foldozott rendelet azóta is folyamatosan napirenden van. Legutóbb az előző év utolsó közgyűlésén söpörték le a kormánypárti képviselők módosítási indítványát a polgármesterhez minden esetben hűséges baloldali képviselők.

A lakásrendelettel elsősorban a Szegedért és szegediekért dolgozó közfeladatot ellátó egészségügyi dolgozók, pedagógusok kerültek nehéz helyzetbe. Hiába kértek segítséget a város vezetésétől, süket fülekre találtak.

"Az elmúlt hónapokban többször felhívtuk a baloldali városvezetés figyelmét, hogy törvénytelen a baloldali többség által elfogadott önkormányzati lakásrendelet, ami miatt a szegediekért dolgozó egészségügyi dolgozók, pedagógusok kerültek méltatlan helyzetbe és kerülhetnek utcára! Ezért kezdeményeztük a rendelet módosítását, amit sajnálatos módon a városvezetés nem vett figyelembe."-írta közösségi oldalán Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője.

Miután a Kúria kimondta, hogy törvényellenes a lakásrendelet és az önkormányzatnak kötelessége megváltoztatni azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.