Közélet

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

2023. január 21., szombat
Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény és a Minősített Könyvtár címet, valamint a Könyvtári Minőségi Díjat a magyar kultúra napja alkalmából szombaton Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban.

Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára Kölcsey Ferenc gondolatát idézve arra figyelmeztetett, hogy a kulturális javak válogatása során legyünk igényesek, keressük a hitelest, a minőségit, az értékeset.

Hangsúlyozta: a könyvtári szakmának a 21. században feladata és felelőssége beemelni a technika adta lehetőségeket szolgáltatásaiba, ahogy a közművelődésnek is a kultúraközvetítés mai eszközeivel kell élnie.

A kitüntetések azoknak a közművelődési intézményeknek és könyvtáraknak adományozhatók, amelyek a közművelődési és könyvtári szolgáltatások területén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.