Közélet

Ukrajnai háború - Szentkirályi Alexandra: Magyarország ismét kitűnőre vizsgázott

Ukrajnai háború - Szentkirályi Alexandra: Magyarország ismét kitűnőre vizsgázott

2022. december 25., vasárnap
Ukrajnai háború - Szentkirályi Alexandra: Magyarország ismét kitűnőre vizsgázott

Magyarország idén ismét kitűnőre vizsgázott összefogásból és emberségből - közölte a kormányszóvivő Facebook-oldalára vasárnap felkerült videóban.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: több mint egymillió ember hagyta el Ukrajnát Magyarország irányába az elmúlt hónapokban. "Több százezer emberről gondoskodtunk, adtunk meleg ételt, szállást, orvosi ellátást, a gyermekeknek óvodai és iskolai ellátást, a felnőtteknek munkát" - mutatott rá.

Jelezte: a segítséget a háború sújtotta területekre is elviszik, a kárpátaljai magyaroknak és az ukránoknak egyformán.

"Mindenki erőn felül teljesített a legnehezebb hónapokban, katonáink, rendőreink, kormányhivatali dolgozók, civilek és még sokan mások rendkívüli empátiával fordulnak ma is a hozzánk menekülőkhöz"

- mondta.

Szavai szerint ez Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója, amelyben sok ezer ember - hivatásos és civil - egyaránt részt vesz.

"A magyar kormány a háború kezdetén a béke mellett tette le a voksát, hiszen világos, hogy nincs az a fegyver, nincs az a szankció, amely véget vethet ennek"

- jegyezte meg a kormányszóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.