Közélet

Soros György is adhatott pénzt a dollárbaloldal választási kampányára

Soros György is adhatott pénzt a dollárbaloldal választási kampányára

2022. december 15., csütörtök
Soros György is adhatott pénzt a dollárbaloldal választási kampányára

Több jel is arra utal, hogy Soros György is részt vehetett a hazai baloldal választási kampányának a finanszírozásában – írja a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter a Magyar Hang augusztusi, Gulyáságyú című műsorában arra a kérdésre, hogy az amerikai tőzsdespekulánstól is jutott-e pénz a baloldal választási kampányára azt válaszolta: „Nem hiszem, hogy Soros György konkrétan adományozott volna pénzt nekünk, de Kati Marton és barátai nagyon sokan, nagyon sokat tettek azért, és gyűjtöttek a kinti magyarok, sőt nyilván nem csak a magyarok körében ahhoz, hogy sikeres lehessen ez a kampányunk.”

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének kijelentése azért érdekes, mert Karácsony Gergely tanácsadója, a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy márciusban még azt állította, hogy a Márki-Zay-féle mozgalomnak „nyújtott támogatás kizárólag magyar állampolgárok adományaiból áll”.

Mint köztudott, a jogszabályok kifejezetten tiltják, hogy párt külföldi szervezettől – jogi státusától függetlenül – és nem magyar állampolgár természetes személytől vagyoni hozzájárulást fogadjon el.

Mindezt azonban cáfolni látszik, hogy Soros György és fia, valamint Kati Marton vállaltan szoros kapcsolatot ápolnak, amit egy 2018. márciusi fénykép is bizonyít. Másrészt, Alexander Soros a Twitterén megosztotta az Action for Democracy magyarországi választással kapcsolatos bejegyzését, a Korányi-szervezet reklámját, amelyben az amerikai polgárokat arra kérik, hogy segítsenek a magyaroknak választani.

A Magyar Nemzet szerint ezek után nehezen hihető, hogy a magyar ügyekben visszatérően aktív milliárdos apa-fia páros éppen Kati Marton pénzgyűjtő akciójára ne adakozott volna.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.