Közélet

Kisiskolások küzdöttek meg Ádám Martinnal

Kisiskolások küzdöttek meg Ádám Martinnal

2022. december 13., kedd
Kisiskolások küzdöttek meg Ádám Martinnal

A „Küzdj meg a bajnokkal” program közel 10 éves múltjában számtalan sportoló példakép, bajnok mozgott együtt az iskolásokkal az ország több pontján. Vannak visszatérő bajnokai a programnak, Zákányszéken azonban új sportoló debütált. Ádám Martin a „szomszédból”, Forráskútról ugrott át egy rendhagyó tornaórára.

- Szívesen mondtam igent a felkérésre, büszke vagyok arra, hogy példaképként néznek rám a gyerekek, és éppen támogatom és szeretem is ezeket a programokat, szeretek a gyerekekkel játszani, ugye nekem is van egy kisfiam -mondta lapunknak Ádám Martin, aki azt is hozzátette, hogy ő mindig is sportos alkat volt, így a testnevelést nagyon kedvelte mindig, csupa jó jegyei voltak belőle és iskolai versenyeken is rendszeresen indult.

PÁLYAFUTÁSA LEGJOBB ÉVÉT ZÁRJA

Gólkirályi cím, stabil kerettagság és rendszeres játéklehetőség a magyar válogatottban és koreai bajnoki cím. Címszavakban így néz ki Ádám Martin idei szezonja, ami egyértelműen a legjobb volt pályafutása alatt. -Nagyot fordult velem a világ, sok minden megváltozott, de nagyon sokat melóztam ezért. Változnom és változtatnom kellett fejben ehhez, de megérte, mert nagyon szép eredményeket értem el. Kerek ez a történet most - adott gyors értékelést lapunknak Martin, aki azt is elmondta, hogy január 2-án indul vissza Koreába, hogy megkezdje a felkészülést.

A köszöntő és rövid bemutatkozás után a magyar válogatott labdarúgó nem húzta sokáig az időt, egy laza futással, és gimnasztikával melegítette be a gyerekeket, akik széles mosollyal igyekeztek a tempót tartani Martinnal. Természetesen tornaóra nincs játék nélkül, amiben jöhetett a valódi küzdelem a bajnokkal. A sorversenyek alatt az Ulsan Hyundai játékosa minden csapatba besegített, még jobb teljesítményre sarkallva a fiatalokat.

- Azt tudtam, hogy szakállas, meg láttam is a tv-ben, de azt nem gondoltam, hogy ekkora a szakálla. Nekem passzolta egyszer a labdát, aminél egy kicsit izgultam. De nagyon jó volt - mondta egy, a sok futástól kipirult arcú srác, akinek csapattársa, egy kislány rögtön rávágta: - Engem meg is dicsért a Martin!

- Bár a koronavírus miatt egy kisebb szünetet kellett tartanunk a programban, de idén ősszel már a megszokott menetrend szerint indult a "Küzdj meg a bajnokkal!" program. Az elmúlt három hétben három bajnok volt velünk az ország különböző pontján és jövőre is megyünk tovább, visszük a példaképeket egy sportos órára az iskolákba - vázolta a program ötletgazdája, Süli András, a Csongrád-Csanád megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

A jó hangulatba telt sportóra után a labdarúgó még tartott egy kis bemutatót dekázásból, majd nagyjából 150 aláírást osztott ki a gyerekeknek és a tanároknak.

PÉLDA A FIATALOKNAK ÁDÁM MARTIN PÁLYAFUTÁSA

Forráskút egy kicsi, alig több mint kétezer fős település. Ádám Martin ott nevelkedett és ott élt egészen addig, ameddig a Vasashoz nem igazolt. Ami viszont egészen biztos: amikor csak teheti, jön haza a faluba. -Martin pályafutása is remek példa arra, hogy nem csak a nagyvárosokban lehet megtalálni a kitörési lehetőséget. A Homokhátságon is rengeteg olyan beruházás és program van, ami segíti az itt élő fiatalokat abban, hogy tehetségüket kibontakoztassák. Ezért is jó, hogy személyesen tudnak találkozni a példaképekkel ilyen közvetlen módon is - mondta Mihálffy Béla, a Homokhátság és Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője, aki Matuszka Antal, zákányszéki polgármesterrel szurkolta végig a sorversenyeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.