Közélet

Fél hónapra bezár a földhivatal Szegeden

Fél hónapra bezár a földhivatal Szegeden

2022. december 2., péntek
Fél hónapra bezár a földhivatal Szegeden

A földhivatalokban szünetel az ügyintézés, a kormányhivatalok ezért azt javasolják, hogy a magánszemélyek, ügyvédi irodák, közjegyzők és más szervezetek lehetőség szerint még az igazgatási szünet előtt, vagy csak azt követően adják be beadványaikat a földhivatalokhoz.

Speciális szabályokat vezetett be a kormány a földhivatalok esetében az igazgatási szünet idejére. A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés.

Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

A kormányhivatal azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a földhivatalokhoz a kérelmeket legkésőbb december 20-ig nyújtsák be.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.