Közélet

Benzinvész: riadóláncot tartanak fenn a szegedi autós oktatók

Benzinvész: riadóláncot tartanak fenn a szegedi autós oktatók

2022. december 6., kedd
Benzinvész: riadóláncot tartanak fenn a szegedi autós oktatók

Egyre kaotikusabb állapotok uralkodnak a hazai benzinkutakon, már a Mol is elismerte, hogy komoly a gond. Majoros Gabriella, gépjárművezető-oktató lapunknak elmondta, a kialakult helyzet hogyan változtatta meg az autós oktatók tankolási szokásait.

Általában a kedvenc kutamnál tankoltam két naponta 10 ezer forintért. Ez évek óta egy megszokott módszer volt, a vezetési órák árait is ehhez igazítottam. Most viszont ahhoz a kúthoz megyek, ahol van üzemanyag. Természetesen az ársapkás, hiszen a tanulónak nem mondhatom azt, hogy ma a drágábból tankoltam – ecsetelte Majoros Gabriella.

https://szegedma.hu/2022/12/ujraindult-a-dunai-finomito-de-azonnal-nem-oldodnak-meg-az-ellatasi-problemak

Gabriella elmondta a szegedi oktatók riadóláncot tartanak fenn: egy zárt csoportban írják meg egymásnak, hol van üzemanyag a városban.

Hozzátette, volt rá példa, hogy az egyik kúton elfogyott, a másikon csak a drága volt, a harmadikon meg feltételekhez volt kötve a tankolás. A benzinkutakon ez messziről nem látszik, csak a sorba beállva tudhatja meg a vásárló, hogy van-e amit tankolna, vagy nincsen – jegyezte meg az oktató.

https://szegedma.hu/2022/12/lassan-nem-az-a-kerdes-mennyibe-kerul-az-uzemanyag-hanem-az-hogy-lesz-e

Majoros Gabriella rámutatott, miért nehéz jelenleg az autós oktatók helyzete.

Tegyük fel, hogy az egyik kútnál tankolhatok 10 litert, de ott már aznap többet nem. Akkor aznap még biztosan kell valahol máshol. Átlagosan 240 kilométert autózok a napi 10 óra munkával. A kocsik átlagfogyasztása változó, 5-10 liter között is lehet. Szóval amit tankoltam, elfogy. Akkor keresek egy kutat, de ott nincsen, megyek a másikhoz, de közben telik az idő. Menjek tanulóval? Tartsak szünetet? Hiszen az órák előre be vannak tervezve, a beosztás fix. Tankoljak a drágábból, aztán mondjam meg a tanulónak, hogy most drágább lesz az órája? Ezt lehetetlenség kivitelezni.

fogalmazott az oktató.

Van, ahol teljesen elfogyott az üzemanyag
Majoros Gabriella elmesélte, hogy Szegedtől 50 km-re él és a minap hazaérve derült ki számára, hogy a település két kútján már nincsen üzemanyag. "Talán takarékos üzemmódban visszaérek Szegedre és ott kereshetem, hogy hol tudok tankolni. Bizarr helyzet." – jegyezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.