Közélet

Vádat emeltek Joób Márton ellen

Vádat emeltek Joób Márton ellen

2022. november 7., hétfő
Vádat emeltek Joób Márton ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás a vád Joób Mártont és tizenhét társával szemben.

Az ügyben a Összefogás Szegdért frakció önkormányzati képviselője az elsőrendű vádlott. Mint ismert, a baloldali politikust 2020. július 30-án tartóztatták le, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványa szerint, ugyanis 2013 és 2017 között több másik személlyel együttműködve fiktív számlákat állított ki, amivel 271 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek. A képviselőt végül fél évvel később, 2021 januárban engedték ki az előzetesből.

A szabadlábra bocsájtásakor az MTI azt írta, hogy a bűncselekmény elkövetését elismerte Joób Márton, az okozott kár egy részét megtérítette. Fogvatartása alatt lemondott tanácsnoki tisztségéről és egy önkormányzati cégben viselt felügyelőbizottsági tagságáról, de képviselői mandátumáról nem, és ahogy tehette, ismét eljárt a közgyűlésekre. Ott mostanában, több esetben más véleményen volt, mit Botka László polgármester.

A Büntető Törvénykönyv szerint akár 8 éves szabadságvesztést is kaphat Joób Márton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.