Közélet

Sörétes puskával gyérítik a kárókatonákat Csongrád-Csanád megyében

Sörétes puskával gyérítik a kárókatonákat Csongrád-Csanád megyében

2022. november 3., csütörtök
Sörétes puskával gyérítik a kárókatonákat Csongrád-Csanád megyében

Novembertől elkezdte a nagy kárókatona riasztását és gyérítését a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének (HECSMSZ) hivatásos halőri csapata.

A Pecaverzum a szövetség közleményére hivatkozva azt írja, idén is kiemelt támogatással kezdik meg Csongrád-Csanád megye vizein (Tisza-, a Maros-, a Hármas-Körös-folyó, Akolszögi-, Atkai-, Mártélyi-, Gyálai-holtágak, Maty-éri víztározó) a nagy kárókatona riasztási és gyérítési tevékenységét.

Európa északi területeiről érkező halfagyasztó madarak tömeges jelenléte évről évre nő, útjuk során a Kárpát-medence – az enyhe telek miatt – igazi svédasztal. A hazai halállomány védelme érdekébe, kötelességünk vizeinken a nagy egyedszámú kormoráncsapatok tartós jelenlétének kialakulását megakadályozni” – fogalmazott a HECSMSZ.

A sörétes lőfegyverrel történő tevékenységét a természetvédelmi területeken történő gyérítéshez szükséges engedély birtokában, az érintett vadásztársaságok bevonásával, az engedélyben foglaltak szerint fogja végezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.