Közélet

Minősíthetetlen ajánlatot kaptak az önkormányzattól a Cserepes sor lakói

Minősíthetetlen ajánlatot kaptak az önkormányzattól a Cserepes sor lakói

2022. november 10., csütörtök
Minősíthetetlen ajánlatot kaptak az önkormányzattól a Cserepes sor lakói

A Cserepes sor 9-14 lakóinak sorsával rendszeresen foglalkozunk, legutóbb néhány napja írtunk arról, hogy reménykeltő üzenetet kaptak: megvannak azok az ingatlanok, amelyeket a jelenlegi otthonukért cserébe kínál az önkormányzat. Mint azt korábban a lakók szószólója, Farkasné Makula Mónika elmondta, ők nem pénzt kérnek, hanem hasonlóan jó állapotban és hasonló ingatlanokat kérnek, mint amilyenben most laknak.

Az önkormányzat azonban most ismét olyan irányba tereli a dolgokat, ami nem segíti a megállapodást.

az 570 négyzetméter telekért és a rajta található összesen 120 négyzetméter lakóházakért 68-70 négyzetméteres lakást kínál cserébe a város.

Ha a jelenlegi lakáskörülmények olyanok lennének, amilyennek az önkormányzat hangoztatja a saját sajtójában, akkor ez egy jó üzlet lenne. Csakhogy ezek az otthonok jó állapotban vannak és rendben vannak tartva, szépen gondozott kertek is kapcsolódnak hozzá. Amit kínálnak, nem ugyanaz a mennyiség és minőség sem - elég annyi, hogy az egyik felajánlott lakás épülete köztudottan süllyed.

MINDENT MEGTESZ AZ ÖNKORMÁNYZAT, HOGY ELMENJENEK A LAKÓK

A Cserepes sor 9-14 lakói joggal mondják, hogy elég volt az önkormányzatból. Évek óta úgy élnek, hogy a lakhelyükön az önkormányzat a többségi tulajdonos, a közös képviseletét az IKV látja el. Éppen ezért fordulhatott elő, hogy

amolyan finom nyomásgyakorlásként a 11 ezer forintos közös költséget közel 40 ezer forintra emelték.

Azt nem tudni, hogy mi kerül ennyibe az egyenként nagyjából 40 négyzetméteres magánházak esetében, ha belvárosban egy 52 négyzetméteres lakásban ennek a töredékét, alig 10 ezer forintot fizetnek.

Chovanecz Katát haszonlesőnek állította be az önkormányzat és az önkormányzat sejítója, ezt a Cserepes sor lakói cáfolták

A társasház működésével kapcsolatos aggályokat Chovanecz Kata, a Fidesz önkormányzati képviselője is jelezte a legutóbbi közgyűlésen. Annak ellenére kapott hideget, meleget Botka László polgármestertől és a vele baráti sajtó főszerkesztőjétől, hogy az ügyben a hódmezővásárhelyi jegyző vizsgálódik - a szegedi elfogultság miatt nem teheti ezt.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy ameddig

a lakók nem szeretnének nyerészkedni az ingatlancserével, addig a másik oldal jelenlegi ajánlata azt mutatja, hogy ott erre akad esély.

Pedig a ledózerolt ingatlanok után, a telekért valószínűleg igen jó pénzt szedne be a város, tehát lenne miből megállapodni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.