Közélet

Joób Márton: hazudott a baloldali frakció és az önkormányzat kiadványa is

Joób Márton: hazudott a baloldali frakció és az önkormányzat kiadványa is

2022. november 11., péntek
Joób Márton: hazudott a baloldali frakció és az önkormányzat kiadványa is

Hétfőn írtuk meg, hogy Joób Mártont kizárta soraiból a szegedi közgyűlés baloldali tömörülése, az Összefogás Szegedért frakció. A baloldali képviselő az utóbbi időben többször nyíltan kritizálta Botka Lászlót a közgyűlésben, így sokan a polgármester bosszúját sejtették a háttérben és nem Joób Márton büntetőügyét. Az adócsalás miatt korábban előzetes letartóztatásba helyezett képviselő akkor azt mondta, hogy rövidesen sajtótájékoztatón reagál a frakciót vezető Arató András közleményére. Ezt pénteken tette meg.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük, azt cikkünk végén is megnézheti, de összefoglaljuk Joób Márton fontosabb állításait.

- Véleménye szerint egy normális demokráciában van helye a véleménykülönbségeknek, vitának, a vita következményeként pedig konszenzuson alapuló döntéseknek, amelyek a lakosság érdekeit szolgálják.

- Az okok és az indokok, amivel kizárták a baloldal frakciójából, alaptalanok, és nem is igazak.


- A képviselő elmondta, hogy az elmúlt időszakban megjelent nyilatkozatainak célja egyetlen esetben sem a támadás volt, hanem a figyelemfelhívás és a konstruktív tárgyalásokra való felkérés, de sem egyiket, sem másikat nem érte el.


- Továbbra sem célja a polgármestert és a városvezetést támadni, de megválasztott képviselőként kötelességének érzi a lakosság érdekeit képviselni.

- Senkivel nem kötött semmiféle megállapodástegy enyhébb büntető ítélet reményében sem, és nem szavazott senkivel sem együtt a közgyűlésben:
- A közleményben Joób Márton áfacsalási ügyét, és az azzal kapcsolatos vádemelést említették a kizárás okaként, amelyről már régóta tudott mindenki, így a polgármester is. Az ügyről Joób Márton elmondta, hogy a bíróság május 17-én hiánypótlásra szólította fel az ügyészséget, ami szerinte azóta sem történt meg. Így ezt is elképzelhetőnek tartja, hogy megszüntetik az eljárást ellene.

MORÁLIS ÉS ETIKAI SZABÁLYT SÉRTHETETT AZ ÖNKORMÁNYZATI LAP FŐSZERKESZTŐJE

,,Szeged város lapja, illetve annak főszerkesztője, Garai Szakács László minden etikai és morális szabályt megsértett velem szemben azáltal, hogy a megállapodásunkat megszegve, szavaimat kiforgatva, egy 9 hónappal ezelőtti eseményről úgy tudósítva, mintha az most történt volna, lejárató cikket jelentetett meg rólam úgy, hogy 2022. február 11-én már részletesen beszámolt ugyanerről az eseményről, azaz 9 hónappal ezelőtt. Engedjék meg, hogy idézzem akkori szavaimat a büntetőüggyel kapcsolatban, melyeket szintén a főszerkesztő úr írt le, csak valószínűleg elfeledkezett róla, mint ahogyan korábbi tudósításáról is. Álláspontom azóta sem változott, ezért szeretném ezt újra idézni."

A sajtótájékoztatón az érintett újságíró is jelen volt, de sem akkor, sem a sajtótájékoztató végén nem tiltakozott és nem fűzött semmit az elhangzottakhoz.

Joób Márton sajtótájékoztatója vágatlanul:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.