Közélet

Mihálffy Béla: Most nekünk kell hőssé válnunk

Mihálffy Béla: Most nekünk kell hőssé válnunk

2022. október 6., csütörtök
Mihálffy Béla: Most nekünk kell hőssé válnunk

Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom Aradon kivégzett tizenhárom tábornokának és gróf Batthány Lajos, Magyarország első miniszterelnökének emléke előtt tisztelgett a szegedi közgyűlés Fidesz és KDNP frakciója és országgyűlési képviselője, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal.

Az Aradi Vértanúk terén, az emlékoszlopnál tartott megemlékezésen Mihálffy Béla beszédében elmondta, hogy egy nemzetnek saját múltja van, amiben egyaránt ott van a kudarc és a dicső pillanat is, amire sok esetben szomorúsággal, gyásszal, de büszkeséggel a szívükben emlékezünk. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy a magyar nemzet történelmében sok ilyen esemény van, de „minden ilyen sorstragédiánál ott voltak a Hőseink, akik életüket adták Magyarország függetlenségéért, a szabadságért”.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy 1849. október 6-án a legnagyobb viszontagságok közepette volt hős, akik életüket adták a magyarokért, hogy szuverén nép lehessen.

„Akkor és ott ők voltak a hősök, most viszont ezekben az időkben a magunk módján nekünk kell azzá válni, hisz a mostani világban a háború teremtette politikai és szankciós helyzet sajnos tőlünk is nagy lemondásokat, és áldozatokat követel. Nincs könnyű dolgunk, de én hiszem, hogy összefogással, hittel, kitartással a hétköznapi áldozatainkkal együttesen túljutunk ezen a nehéz időszakon”-utalt a mai világpolitikai helyzetre Mihálffy Béla.

Az országgyűlési képviselő beszédét úgy zárta, hogy ha ezt a nehéz időszakot összefogással átvészeli az ország, akkor a „jövő nemzedéke úgy emlékezik majd ránk tisztelettel, ahogy most mi emlékezünk október 6-ra és az Aradi vértanúkra”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.