Közélet

Idősklubokat zár be a városvezetés, ahol melegedni lehetett volna télen!

Idősklubokat zár be a városvezetés, ahol melegedni lehetett volna télen!

2022. október 13., csütörtök
Idősklubokat zár be a városvezetés, ahol melegedni lehetett volna télen!

Az energiaválság okozta megszorításokat Szeged sem ússza meg, a város vezetése a saját televíziójában sorolta, hogyan akarnak spórolni januártól előreláthatóan márciusig. A listán több olyan intézkedés van, amit más városokban is meghoztak - nem csak Magyarországon, hanem szinte egész Európában.

https://szegedma.hu/2022/10/bezarna-ket-honapra-a-sport-es-kulturalis-letesitmenyeket-az-onkormanyzat

Sokaknak szemet szúrt azonban, hogy több idősklubot is bezárna a városvezetés. Mint azt bejelentették:

decembertől március 3-ig bezárnák a Dáni utcai, a Gáspár Zoltán utcai, a Bölcs utcai és a Kaszás utcai idősklubokat.

A szociális étkeztetést, a nappali idősek ellátását, a házi segítségnyújtás igénylését, a családsegítést más telephelyeken vehetik igénybe az érintettek - közölték, de hogy hol, arról nincs információnk.

Télen társaságban melegedhettek eddig, most otthon kell maradni

Azon túl, hogy az idősklubokba járók közül sokaknak az egyetlen lehetősége, hogy társaságban töltsék az idejüket, anyagilag is rengeteget jelentett, mert a napközbeni otthoni fűtést meg tudták ezzel spórolni. Most majd napközben is fűteniük kell az időseknek, hacsak nem akarnak hideg lakásban üldögélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.