Közélet

Szeged szívében, fényes nappal fogtak el migránsokat

Szeged szívében, fényes nappal fogtak el migránsokat

2022. szeptember 12., hétfő
Szeged szívében, fényes nappal fogtak el migránsokat

Hétfő délelőtt, Szeged belvárosa, Huszár Mátyás rakpart:

Szeged belvárosa volt a végállomás a határsértőknek

Három, valószínűleg illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrök, fényes nappal a belvárosban. Éppen a múlt héten a helyi baloldali sajtó-élén a városhoza "lapjával" éles kritikát fogalmazott meg a határvadászok avatásával kapcsolatban. Akkor ezt írtuk:

A szegedi önkormányzat lapja lepropagandistázta a határvadászokat.

Nem ez volt az első eset, hogy Szegeden, a Belvárosban vagy annak közelében tartóztattak fel illegális bevándorlókat. Volt olyan, hogy a reggeli órákban késsel hadonászó illegális bevándorlók "kergetőztek" a rendőrökkel Felsővároson, az éppen iskolába és munkába igyekvők között, de Újszegeden is mindennapos "vendégek" a migránsok, a város közvetlen közelébe, Gyálarét környékéről naponta érkeznek a hírek elfogásról.

Valószínűleg a megszokott eljárásban utasították ki az elfogott illegális bevándorlókat is az ország területéről.

Elbagatelizálni azért sem szabad a hétfő délelőtti eseményeket, mert az utóbbi időben egyre vehemensebben és agresszívabban, felfegyverkezve próbálnak átjutni a határon az illegális bevándorlók.

Ezek az események is egyértelművé teszik:

a déli határt védő határvadászokra szükség van ahhoz, hogy Szeged nyugodt és biztonságos életét élhesse.

FRISSÍTÉS

A rendőrség a következő közleményt küldte lapunknak:

2022. szeptember 12-én 9 óra 40 perckor három, magát szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Huszár Mátyás rakparton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.