Krimi

Késsel hadonászó bevándorlókat üldöztek Felsővároson

Késsel hadonászó bevándorlókat üldöztek Felsővároson

2021. január 11., hétfő
Késsel hadonászó bevándorlókat üldöztek Felsővároson

Több olvasónk is jelezte, hogy reggel rendőrök járták Felsőváros utcáit illegális bevándorlók után kutatva. Az esetről Szabó Bálint is részletesen beszámolt közösségi oldalán. Az önkormányzati képviselő a reggeli futása közben találkozott nyolc férfival a Bertalan hídon, akik vélhetően illegális bevándorlók voltak.

"Hazafelé a Bertalan hídon aztán jöttek sorban a fiúk, akiktől csak annyit kérdeztem előbb magyarul, aztán angolul, hogy segíthetek-e...? Ekkor villant egy kés, aztán pedig nekiálltak futni..."- tette közzé oldalán a képviselő. Azt írta, hogy hatan nem jutottak messze. A képviselő által közreadott képeken úgy látni, hogy a rendőröknek a volt Széchenyi Gimnázium előtt sikerült feltartóztatni az illegális bevándorlókat.

Szintén az önkormányzati képviselő oldalán és olvasói levelekből tudjuk, hogy a nyolc határsértő közül legalább ketten egérutat nyertek és Felsőváros utcáin bújtak el. Egyiküket nem sokkal később a Sajka utcában sikerült a rendőröknek feltartóztatniuk. "Most a Sajka utcában elkaptuk a hetediket is, aki menő telefonját és némi pénzt próbált felajánlani a szabad távozásért cserébe"- írta a képviselő, aki azt is hozzátette, hogy egy illegális bevándorlót még keresnek a városrészben.

A levelet író olvasóink mindegyike és az önkormányzati képviselő is külön megjegyezte, hogy eset már csak azért is veszélyes, mert mindez egy lakóövezetben történt, amikor a családok éppen munkába és iskolába indultak.

Az utóbbi időben nem ez volt az első eset, hogy Szeged belterületén tartóztattak fel illegális bevándorlókat, de a környező településekről is szinte naponta érkeznek hasonló hírek.

FRISSÍTÉS

Nem sokkal 12 óra után a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mindegyik határsértőt feltartóztatták a rendőrök. Kiemelték, hogy a nyolc férfi ruházatát átvizsgálták és nem találtak szúró- vagy vágóeszközt egyiküknél sem.

(Fotók: Szabó Bálint)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.