Közélet

Összefogással került klíma a Cső utcai óvodába

Összefogással került klíma a Cső utcai óvodába

2022. szeptember 15., csütörtök
Összefogással került klíma a Cső utcai óvodába

A nyári kánikula kellős közepén érkezett a panasz a szegedi Cső utcai óvodából, hogy hatalmas szükség lenne egy klímaberendezésre, mert a gyerekek sem az udvaron, sem a csoportszobákban nem tudnak pihenni. Több óvodával is beszéltünk, az óvónők egytől egyig megerősítették, hogy a minőségi ellátáshoz legalább intézményenként egy csoportszobában szükséges lenne egy klímára.

Akkor kiderült, hogy

a 45 szegedi óvodából mindössze 10 az, amiben klímaberendezésre is van,

a Cső utcai intézményben annak ellenére nincs, hogy a közelmúltban újították fel.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőihez is eljutott a hír, és rögtön segítséget ajánlottak az óvodának.

- A képviselőtársak mellett nagyon gyorsan jelentkeztek olyan vállalkozók, akik segítséget ajánlottak,

így sikerült orvosolnunk ezt a fontos problémát - mondta lapunknak Haág Zalán, KDNP helyi frakciójának vezetője.

A vállalkozói segítséggel és támogatással, valamint a képviselők magánadományából beszerezték a berendezést, az engedélyek megszerzése után be is szerelték a klímát, amit tegnap birtokba vehettek a Cső utcai óvodások. Abban, hogy megvalósulhason a csoportszoba hűtése, a szegedi Óvodák Igazgatósága is partner volt az első perctől kezdve és segítséget adott a gyors megvalósuláshoz.

Az akció ezzel még nem ért véget. - Kiskundorozsmán a Jerney óvodában, a jelenlegi akcióhoz hasonlóan már beszerzés alatt van egy klímaberendezés, de szeretnénk, ha jövő nyárra minél több óvodába kerülhetne klíma, ami a gyerekek közérzetét javítja - mondta Haág Zalán.

NEM "JÉGHIDEGRE" HŰTIK A CSOPORTSZOBÁKAT

Korábban nagyon sokan háborogtak azon, hogy a jelen gazdasági helyzetben miért van szükség a klímák felszerelésére. Azok az óvónők, akikkel beszéltünk elmondták, hogy a klíma használata nem azt jelenti, hogy egész nap megállás nélkül megy majd a berendezés, azt csak akkor kapcsolják be, amikor gyerekek az udvarról pihenni mennek a csoportszobába, és akkor is inkább csak kellemesen áthűtik a helységet, és nem „jéghideget csinálnak” benne. „A gyerekeknek az a kánikula, ami nyáron volt, akár az egészségükre is káros lehet, az 1-2 óra hűvösben töltött pihenőidő viszont elég a felfrissüléshez” - mondta az egyik óvodapedagógus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.