Közélet

Drága uszodai jegyárak miatt több iskola szünteleteti a tanórai úszsoktatást

Drága uszodai jegyárak miatt több iskola szünteleteti a tanórai úszsoktatást

2022. szeptember 29., csütörtök
Drága uszodai jegyárak miatt több iskola szünteleteti a tanórai úszsoktatást

A jövő héttől nélkülözni kell a melegvizes medencét a Tiszavirág uszodában

-egyelőre ez az egyetlen takarékossági intézkedés, amit bevezetnek a tavaly átatodott sportlétesítményben, de a további takarékossági intézkedéseket is vizsgálják.

"Jövő héttől nem üzemel a meleg vizes medence a Tiszavirág Uszodában – erről feliratokon tájékoztatják a vendégeket. Mivel a medence egy része kültéren található, annak a „kiúszós” része miatt teljes mértékben kitett az időjárás hatásainak."-tájékoztatta a Délmagyart Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy akülső és a belső víz nem választható el egymástól, ezért döntöttek a lezárás mellett.

Az igazgató kiemelte:

nem zár be a Városi Sportuszoda sem, a sátrat hamarosan felteszik, hogy téliesítsék.

Mindezek ellenére több iskolában is úgy döntöttek, hogy szüneteltetik az uszodai tanórákat-még úgy, is, hogy az árát a szülők bfeizették és a felszerelést is megvették a gyerekeknek.

"A jelenlegi háborús energiaválság mindenhol érezteti hatását, így a nagy energiafelvételt igénylő uszodák, fürdők többsége is teljesen vagy részlegesen szünetelteti működését.

A működését fenntartó kevés számú uszodai létesítmény viszont szolgáltatását sokszoros áron biztosítja.

A Szegedi Tankerületi Központ tanulóinak a későbbiekben átütemezve lehetősége lesz bepótolni az úszásórákat."-indokolta a tanintézmények döntétést Plesovszkiné Ujfaluczki Judit szegedi tankerületi vezető.

(via delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.