Közélet

Szurikáta kölykök születtek a Szegedi Vadasparkban

Szurikáta kölykök születtek a Szegedi Vadasparkban

2022. augusztus 30., kedd
Szurikáta kölykök születtek a Szegedi Vadasparkban

Szurikáta kölykök születtek a Szegedi Vadasparkban augusztus elején. A két kölyök egyre többet bújik elő az üregrendszer bejáratánál a látogatók legnagyobb örömére. A két most született szurikáta kölyök a park szándékai szerint továbbra is a Vadaspark lakója lesz.

Meerkat baby, its scientific name is Suricata suricatta

Hosszú évek teltek el azóta, hogy szurikáták legutoljára szaporodtak a Vadasparkban, majd egy új csapat formálódott fiatal egyedekből a múlt év elején. Ebben az új családban született két kis szurikátakölyök világra jövetelének pontos idejét nem ismerik, mivel a hatalmas és kiterjedt üregrendszerük mélyén töltik első napjaikat, így a gondozóik – szülők állapota alapján – csak következtetni tudnak az örömteli eseményre. A picik ahogy egyre nőnek, egyre bátrabbá is válnak, így már meg lehet őket figyelni a nap legnagyobb részében. Ahogy a természetben, úgy az állatkerti szurikátacsaládoknál is mindenki részt vesz a legkisebbek nevelésében, beleértve az idősebb testvéreket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.