Közélet

Szegedi kutatók kaptak állami elismerést

Szegedi kutatók kaptak állami elismerést

2022. augusztus 19., péntek
Szegedi kutatók kaptak állami elismerést

Lovagkereszteket adott át az államalapítás ünnepének alkalmából Csák János kulturális és innovációs miniszter, Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Több szegedi is van a díjazottak között.

Polgárai tagozatú lovagkeresztet kapott Dr. Pap Ildikó Etelka antropológus, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológiai Intézete Embertani Tanszékének tudományos főmunkatársa. Szintén polgári tagozaton tisztikeresztben részesült Dr. Garab Győző fizikus, aki a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Növénybiológiai Intézetének kutatóprofessor emeritusa.

Ugyanebben a kitüntetésben részesült a szintén fizikus Gergely Árpád László és Jakab Éva jogász,  a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Római Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetője.

Tisztikeresztet kapott továbbá Sipos Pál Miklós kémikus, a Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézete Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének egyetemi tanára is.

Balogh Elemér jogtörténész középkeresztet, Szamosi Szabolcs, a Szegedi Dóm Liszt Ferenc-díjas zeneigazgatója pedig szintén lovagkeresztet vehetett át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.