Közélet

Országszerte 248 településen gyérítik a szúnyogokat, Szeged nincs köztük

Országszerte 248 településen gyérítik a szúnyogokat, Szeged nincs köztük

2022. augusztus 15., hétfő
Országszerte 248 településen gyérítik a szúnyogokat, Szeged nincs köztük

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés, Szegeden azonban nem - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Mint írják, a következő napokban Sopron környékén, a Duna mentén a Szigetközben, Komáromnál, Budapesten, a Csepel-sziget településein, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a Tisza-tó térségében végeznek a szakemberek földi kezeléseket a kifejlett szúnyogok ellen - áll a közleményben.

Megemlítették, hogy az elmúlt hetekben az ország nagy részén a korábbi évekhez képest kevés szúnyoggal lehetett találkozni.

Kitértek arra is, hogy az Alföldön az aszályos időjárás miatt továbbra sincs szükség gyérítésre, az ország északi részén nagyobb számban jelentek meg a csípőszúnyogok.

Figyelmeztetnek arra, hogy városias területeken, különösen Budapest néhány kerületében egyre nagyobb arányban fordulnak elő emberközeli életmódot folytató szúnyogfajok. Olyanok, amelyek a locsolás során visszamaradt vizekben, madáritatókban, vízgyűjtő edényekben is képesek tömegesen szaporodni.

Ezért nélkülözhetetlen lakosság közreműködése a tenyészőhelyek megszüntetéséhez. Vagyis célszerű a ház körüli vízzel teli hordók, kaspók rendszeres kiürítése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.