Közélet

Horthy-szobrot állított a Parlamentben a Mi Hazánk

Horthy-szobrot állított a Parlamentben a Mi Hazánk

2022. augusztus 30., kedd
Horthy-szobrot állított a Parlamentben a Mi Hazánk

A párt egy határozati javaslatot is beterjesztett a Ház elé annak érdekében, hogy az Észak-Erdély visszacsatolásáról szóló második bécsi döntés évfordulója legyen a hazatérés napja.A DK eközben nácizni kezdte a Mi Hazánk mozgalmat.

A szoboravatáson Dóró Dóra az elmúlt harminc év egyik legnagyobb emlékezetpolitikai mulasztásának nevezte, hogy Horthy Miklós kormányzó államférfiúi munkásságát nem kezeli méltó módon a magyar állam.

Sajnálatosnak nevezte, hogy "a baloldal a III/II-es Horn Gyuláról és a fehérellenes rasszista Nelson Mandeláról nevezett el közterületeket", a Fidesz pedig arra a Lóth Balázsra bízza a valaha volt legnagyobb költségvetésű magyar filmet, aki azzal büszkélkedett, hogy "történelmet írt LMBTQ-ügyben".

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és parlamenti frakcióvezetője kijelentette:

a magyarságnak szerinte meg kell erősödnie lelkileg, ha szeretne hasonló időszakot elérni, mint Horthy Miklós ideje alatt, amikor "világháború, a gyalázatos tanácsköztársaság és országcsonkítás után volt Magyarország", mégis fejlődő pályára állt.

Azt mondta: ehhez rendbe kell tenni a múltat.

Nácizni kezdett a DK

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője által jegyzett közleményben nácinak nevezték a Mi Hazánk Mozgalmat:

A Demokratikus Koalíció álláspontja, hogy aki úgy gondolkodik, mint egy náci, aki úgy érvel, mint egy náci, és aki nácibarát államfő előtt tiszteleg, és neki állít emléket, az maga is náci. Ezen nincs mit szépíteni vagy magyarázni.

A közleményben azt is hangsúlyozták, hogy „magánlakásában mindenki annak az eszmének hódol, aminek akar. A magyar Parlament egyetlen helyisége se magánterület. Ha a Parlament elnöke eltűri ezt a náci provokációt, akkor sok egyéb bűne mellett maga is a náci mocsok sárfoltját viseli mostantól. Náciknak nincs helyük a Parlamentben. Semmilyen tisztségben.”


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.