Közélet

Autóflottát bérelne a lézerközpont, nem is akármilyen feltételekkel

Autóflottát bérelne a lézerközpont, nem is akármilyen feltételekkel

2022. augusztus 18., csütörtök
Autóflottát bérelne a lézerközpont, nem is akármilyen feltételekkel

Nyolc autót bérelne az ELI lézerkutatóközpont. Mindezt olyan feltételek mellett, hogy az autópálya-matrica lényegében a legolcsóbb tétel.

Egy összesen nyolc autóból álló flotta beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a napokban a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szegedi ELI-HU Nonprofit Kft. A nyertes cégnek szervizeltetnie is kell a gépkocsikat a leszállítás mellett.

A közbeszerzési eljárás sajátosságai miatt az ELI-nek részletesen le kellett írni, hogy milyen gépkocsiflottára is gondoltak.

Nem nagyzoltak az elképzelésekkel: egy darab új, középkategóriás, minimum 150 lóerős motorral szerelt, 8+1 személyes személyszállító gépjárműre, három darab új, ugyancsak 150 lóerős kombira, három hasonló feltételekkel rendelkező sedanra és egy 190 lóerős személyautóra lenne szükségük.

Szintén a nyertesnek kell intéznie a biztosításokat, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást és a CASCO-t is. Ha pedig baleset történne, azzal kapcsolatban is mindent nekik kell intézniük, el kell látniuk a karbantartási- és szervizszolgáltatásokat, de még csereautót is adniuk kell, ha az egyik elromlana.

Ezen felül a teljesítendő szolgáltatások közé tartozik a prémium gumiabroncs biztosítása, amelyet 50 ezer kilométerenként, illetve évszaktól függően cserélni kell, valamint a legfrissebb verziószámú navigációs rendszert és az éves autópálya-matricát is.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.