Közélet

17 ezer élő kecskerákot találtak egy román járműben Nagylaknál – videó

17 ezer élő kecskerákot találtak egy román járműben Nagylaknál – videó

2022. augusztus 18., csütörtök
17 ezer élő kecskerákot találtak egy román járműben Nagylaknál – videó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a nagylaki határátkelőhelyen ellenőriztek egy román járművet a közelmúltban, ami a fuvarlevele szerint 772 kilogramm élő kecskerákot szállított Olaszországba. A védett állatok természetvédelmi értéke meghaladta a 842 millió forintot. A furgon átvizsgálásakor a pénzügyőrök a jármű rakterében lévő 181 hőszigetelt ládában mintegy 17 ezer élő kecskerákot találtak – közölte a NAV a Facebook-oldalán.

Mint írják, az előzetes szakértői vélemény alapján az állatok Magyarországon védettek, eszmei értékük egyedenként 50 ezer forint.

Szállításuk engedélyköteles, de mivel a sofőrnek nem volt ilyen okmánya, a pénzügyőrök természetkárosítás miatt feljelentést tettek a rendőrségen. Az állatokat a NAV és a rendőrség átadta a Szegedi Vadasparknak – közölték.

A bejegyzésben megemlítik, hogy a NAV munkatársai számára fontos küldetés, hogy megakadályozzák a nemzetközileg védett fajok egyedeinek csempészését és fellépjenek a szaporítók, és az illegális állatkereskedelem ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=FzNqtogJs44&ab_channel=NAVgovHu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.