Közélet

Tűzijáték nem, de városi ünnepség lesz augusztus 20-án Szegeden

Tűzijáték nem, de városi ünnepség lesz  augusztus 20-án Szegeden

2022. július 26., kedd
Tűzijáték nem, de városi ünnepség lesz  augusztus 20-án Szegeden

Lemondja a tűzijátékot a szegedi önkormányzat az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt. Mint az erről szóló közleményükben írjak:

A tűzijáték megrendezésének költségét a

rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére költi a szegedi önkormányzat idén

A közlemény teljes egészben itt olvasható:

Augusztus 20-a, Szent István napja számunkra kiemelten fontos ünnep, az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt azonban idén lemondjuk a tűzijátékot. A tűzijáték megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére fogjuk fordítani.A kisvállalkozókat sújtó év közbeni adóemelés, a lakossági gáz- és áramáremelés több tízezer szegedi polgár és család életét keseríti meg. Az egekbe szökő infláció miatt egyre több ember megélhetése kerül veszélybe. Mindezt tetézi a soha nem látott hőhullám és szárazság, amelynek eredményeként környékünkön is több tűzeset történt az elmúlt hetekben. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért úgy döntött, az idei tűzijátékot lemondja, annak forrásait pedig a rászorulók megsegítésére fordítja. Több száz szegedi családot tudunk így segíteni tűzifával. A városi ünnepség egyéb programjait a korábbi évek szokásaihoz hasonlóan megtartjuk”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.