Közélet

Már próbálják az idei Szabadtéri operabemutatót

Már próbálják az idei Szabadtéri operabemutatót

2022. július 5., kedd
Már próbálják az idei Szabadtéri operabemutatót

Elkezdődött hétfőn a Szegedi Szabadtéri Játékok operabemutatójának próbafolyamata. Idén Verdi La Traviata operáját a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében kerül színpadra július 29-én és 30-án.

A rendező az olvasópróbán elmondta, modern köntöst kap a nemes lelkű kurtizán, Violetta Valéry szívbemaró története. Dinyés Dániel, az előadás karnagya kiemelte, Verdi annak idején ragaszkodott hozzá, hogy saját korában játszódjon a darab, így a szerzői szándék minden korban, hogy a jelenben keljen életre a történet.

A címszerepben a Kossuth-díjas Kolonits Klárát láthatják a nézők, Alfredot László Boldizsár kelti életre, akinek konok apját Alexandru Agache alakítja majd, aki 1981-ben debütált a La Traviatában. A további szerepekben mások mellett Vajda Júliát, Horák Renátát, Tötös Rolandot, Réti Attilát és Cseh Antalt láthatja majd a közönség.

Az előadáshoz különleges díszlet készül Tóth Kázmér tervező iránymutatásával. Juronics elmondta, a nyitóképben az arany flitteres díszítés lesz hangsúlyos, a forgó változásaival bíbor függönyös bálteremmé, nyári lakká és párizsi utcaképpé alakul majd a látványos díszlet. A jelmezeket Jeremias Bianca Imelda tervezte, aki kifejtette, a színek fontos szimbolikával bírnak majd. Például Violetta igazi énjének szimbóluma a lila lesz.

Juronics elmondta továbbá, hogy két allegorikus szereplő is megjelenik majd az előadásban. Egy kislány Violetta tiszta és ártatlan lelkét jelképezi majd, Horváth Zoltán táncművész pedig a halál figuráját kelti életre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.