Közélet

Három helyen is tűz ütött ki Szegeden - az elmúlt napokban már sokadjára

Három helyen is tűz ütött ki Szegeden - az elmúlt napokban már sokadjára

2022. július 19., kedd
Három helyen is tűz ütött ki Szegeden - az elmúlt napokban már sokadjára

Tűz ütött ki ma délután a Bajai úton - és nem sokkal ezzel párhuzamosan a Lövölde úton és a Vadasparktól nem messze is. A mai eset azonban az elmúlt napokban rendszeresen megtörtént - nagyjából minden alkalommal ugyanott.

Óriási tűz ütött ki a Bajai úton ma délután, ezzel párhuzamosan pedig a Lövölde úton, és a Vadaspark közelében is. Az elmúlt napokban azonban ugyanezeken a helyeken - vagy hozzájuk nagyon közel - lényegében minden nap tűz ütött ki.

Lapunk megkeresésére a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem azt mondta, a fenti helyeken kívül is frekventált helyévé vált a tüzeknek Algyő, illetve Baktó is.

A Katasztrófavédelem kijelentette: önmagától a melegtől nem gyullad ki az aljnövényzet, így nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatások történnek, ám ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni.

Hozzáteszi ugyanakkor, hogy ennek a valószínűségét egy képzett tűzoltó hamar meg tudja állapítani.

A mostani tűzesetek között van olyan, ahol felmerülhet a szándékos gyújtogatás gyanúja - nem beleszámolva azokat az eseteket, amikor az aljnövényzet mellett elhaladó vonatokból dobják ki az utasok a cigarettákat, ugyanakkor ez sem szabályos. A Katasztrófavédelem azt is megjegyzi: adott esetben kapcsolatba lépnek a rendőséggel, hogy nyomozás induljon.

Kiemelik, hogy azért is fontos az efféle tűzesetek elkerülése, mert óriási károkat okoz a természetben: növények és állatok esnek a tűz áldozatául, arról nem is beszélve, hogy tanyák és egyéb ingatlanok épségét is veszélyezteti.

A Katasztrófavédelem leszögezte: mindenhol ott vannak a tűzoltók, több megyéből is segítik a Csongrád-Csanád Megyei állományt, továbbá önkéntesek is részt vesznek az oltásban.

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.