Közélet

Kegyetlen halcsonkítás miatt szigorításokat vezet be a baktói bojlis tó

Kegyetlen halcsonkítás miatt szigorításokat vezet be a baktói bojlis tó

2022. június 1., szerda
Kegyetlen halcsonkítás miatt szigorításokat vezet be a baktói bojlis tó

Drasztikus szigorításokat vezet be a szegedi Babohe Baktói Bojlis Horgász Egyesület, miután szándékos csonkítás nyomait fedezték fel az egyik kifogott halon.

Az egyesület Facebook-posztjában azt írják, a csonkítás nem friss, de nem is régi. Kiemelték, hogy az éjjellátó kamerák felvételeit visszanézik és ha meglesz a tettes, feljelentik állatkínzásért.

Ez a jelenség először a Dunántúlon ütötte fel a fejét, és szörnyülködve látjuk, elért az Alföldre is.”

írták arra utalva, hogy egyesek „megjelölik” a halakat.

Két év járhat érte
A jogszabály szerint az a személy, aki gerinces állatot indokolatlanul, oly módon bántalmaz, hogy annak maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Facebook-posztból kiderül, még több éjjellátó kamerát helyeznek ki, amelyek korlátlan adatrögzítésre képesek. A felvételeket szükség esetén továbbítják a hatóság felé. Mint írják, a tapasztaltak miatt új szabályokat fognak bevezetni, az új házirend szerkesztése már folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.