Közélet

Áder János horgászversenyt nyert a Maty-éren

Áder János horgászversenyt nyert a Maty-éren

2022. június 23., csütörtök
Áder János horgászversenyt nyert a Maty-éren

Kilencedik alkalommal szervezték meg a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját, csütörtökön Szegeden a Maty-éren.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke elmondta: a magyar horgászat nagyköveti rendszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy olyan emberek - színészek, sportolók, politikusok -, akik saját területükön elért eredményeik alapján ismertségre tettek szert és horgásznak, népszerűsítsék a szabadidő eltöltésének e módját.

A program indulásakor mintegy 300 ezer regisztrált horgász volt Magyarországon, ma ez a szám meghaladja a 800 ezret, ez részben a nagykövetek példamutatásának köszönhető. Az elnök szerint a horgászat a magyar idegenforgalom olyan lehetősége, amely még nincs teljes mértékben kihasználva. Míg nagy vizeinkhez jellemzően a nyári időszakban érkeznek vendégek, a horgászok februártól egészen novemberig ott vannak a parton, ezzel meghosszabbítva a szezont.

Tavaly is több tízezer olyan külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik turista horgászjegyet váltottak. A legnépszerűbb a Balaton, egyre többen fedezik föl a Tisza-tavat, és komoly lehetőségek rejlenek a dunai, tiszai, Velencei-tavi horgászturizmus fejlesztésében - tudatta az elnök.

ÁDÁR JÁNOS NYERTE A HORGÁSZ NAGYKÖVETI KATEGÓRIÁT

A magyar horgászat nagykövetei találkozóján szervezett versenyen 77-en vettek részt, az indulók mintegy három mázsa halat fogtak. A nagyköveti kategóriát Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal, a támogatói, tagszervezeti kategóriában 14 700 grammal Pintér Zoltán lett az első, az élversenyzők között pedig Szabó Tamás győzött 12 225 grammos összesített teljesítménnyel. A verseny legnagyobb halát, egy 4700 grammos pontyot Kovács Ákos fogta ki.

Sándor Judit képgalériája az eseméányről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.