Közélet

Megszűnik a Pesti TV

Megszűnik a Pesti TV

2022. május 10., kedd
Megszűnik a Pesti TV

Két hónap múlva ,,lehúzza a rolót" a Huth Gergely nevéhez köthető tévécsatorna.

A tulajdonos Progress Media Hungary Kft. a megszűnés tényéről már értesítette is a munkatársakat, ennek értelmében pedig 2022. július 10-én fejezi be műsorszolgáltatását a csatorna.

A műsorokat Huth Gergely és az idén 10 éves PestiSrácok szerkesztőségének tagjai készítették, akik korábban már szembekerültek a tulajdonossal anyagi helyzetük miatt.

Ebből is következik, hogy a megszűnés kvázi nem meglepő: A Vaszily Miklóshoz köthető tévé - ő hozzá kötődik az Index is - nagyon alacsony nézettséget generált, működése ugyanakkor nagyon költséges volt, ráadásul a belső botrányok sem maradtak el. Az is előfordult, hogy a műsorokat gyártó alvállalkozó késve fizette ki az alkalmazottakat.

Egy ízben a szerkesztőség addig is elmerészkedett, hogy leírja: sérül a sajtószabadság a televíziónál - aztán ez közlemény is eltűnt.

A hivatalos megerősítés szerint a PestiSrácok 10. születésnapi buliján tartják a tévé búcsúbuliját is. A műsorok gyártásával már május végén leállnak, onnantól a leállás napjáig csak ismétléseket sugároznak.

(Media1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.