Közélet

Megnyitotta kapuit a Szegedi Hídivásár

Megnyitotta kapuit a Szegedi Hídivásár

2022. május 21., szombat
Megnyitotta kapuit a Szegedi Hídivásár

Különlegesebbnél különlegesebb kézműves termékekkel nyitotta meg tárházát a Hídivásár.

A Szeged napja ünnepségsorozat része idén is a Szegedi Hídivásár, mely az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb kézműves seregszemléje. Magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek szombaton és vasárnap a lezárt Belvárosi hídon és oda vezető Híd utcán kínálják portékáikat, s közben a járókelők látványműhelyeikbe is bekukkanthatnak.

A gasztronómián keresztül, a faszobrokon át egészen a fonott kosarakig tárul elénk a Hídivásár repertoárja. Egy igazi vásári hangulatot teremtettek Szegeden a lezárt hídon. Nincs olyan, aki ne találná meg a hozzá illő portékát. Azok előtt, akik pedig különösen kedvelik a kézműves dolgokat, egy igazi kánaán nyílt meg.

A Hídivásár megálmodója egyébként Mocselini Rudolf volt, aki emellett a hazai kézművesipar és a szegedi kézművesprogramok elkötelezett híve és szervezője. Nevéhez és vállalkozásához köthető a Dóm téri adventi vásár ötlete is. Korábban úgy fogalmazott, hogy a hazai kézművesség hihetetlenül nagy érték, szükséges, hogy óvjuk és támogassuk az Európában is egyedülálló tárgyi kultúránkat.

Mutatjuk képekben:

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.