Közélet

Jakab Péter bejelentette: árulás történt

Jakab Péter bejelentette: árulás történt

2022. május 30., hétfő
Jakab Péter bejelentette: árulás történt

A Jobbik elnöke igencsak hosszas posztban jelentette be közösségi oldalán, hogy feljelenti Potocskáné Kőrösi Anitát, a párt elnökhelyettesét, és mindent elkövet, hogy kizárják őt a Jobbikból.

,,Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia" - kezdi posztját Jakab Péter. Ezután igen hosszasan taglalja, hogy Potocskáné az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával érdemelte ki nála a feltétlen bizalmat.

Majd utána, igencsak enigmatikusan fogalmazza meg, hogy ,,történt valami", hogy önkényesen ragadta meg az elnöki jogkört, és ,,mint az elefánt a porcelánboltban", ,,törni-zúzni" kezdett.

De Jakabnak mégsem ez a fő baja az elnökhelyettessel, hanem az, hogy olyan kifizetésekre köteleztetné a párthoz tartozó alapítvány, amitől az csődbe menne.

- Kész, vége, nincs tovább - írja a Jobbik elnöke és frakcióvezetője.

Elmondása szerint az elnökhelyettesnek nem lenne szabad a párt alapítványát kifizetésekre köteleznie, mivel ez törvénytelen. Csalódottsága abban is tovább mélyül, hogy annak ellenére, hogy Potocskáné ismeri a közgazdaságtant, ,,többet fizettetne az alapítvánnyal, mint amennyi pénze van". Azt is kiemeli, hogy ez csődöt jelentene.

,,A kérdés emberileg kínzó: hunyjak szemet felette? Engedjem el a fülem mellett, hogy az az ember, aki elnyerte a bizalmamat visszaél a hatalmával és csődbe vinné a Jobbik alapítványát? A döntés emberileg nehéz." - írja.

Ám rögtön hozzáteszi: a Jobbik elnökeként viszont annál könnyebb meghozni a döntést, ezt pedig azzal indokolja, hogy a Jobbik nem a Fidesz.

,,Ha a Fidesz visszaéléseivel, korrupciójával, hatalmi túlkapásaival szemben harcot hirdetünk, akkor magunk között sem tűrhetjük meg mindezt. Sőt! A korrupciónak, a visszaélésnek nincs színe. Akkor sem tűröm, ha fideszes az elkövető, de akkor sem, ha jobbikos. Sőt, akkor írtom csak igazán." - írja Jakab Péter.

Mindezeket összevetve a jogkörénél fogva, ,,őrködve" a párt törvényes működése felett, hűtlen és hanyag kezelés miatt jelenti fel Potocskáné Kőrösi Anitát, továbbá a párt etikai bizottságánál is kezdeményezni fogja a kizárását. Hozzáteszi: a bizonyítékokat a hatóságok megkapják, a sajtónak azonban nem nyilatkozik az ügyben.

Zárásként annyit ír: ,,Rend a lelke mindennek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.