Közélet

Három óvodát is bezárnak Szegeden!

Három óvodát is bezárnak Szegeden!

2022. április 10., vasárnap
Három óvodát is bezárnak Szegeden!

A szegedi önkormányzatnál szokás úgy bejelenteni negatív híreket, hogy az önkormányzati hírportálon lejön egy cikk a témában, amiben a kormányt hibáztatva írnak az adott témáról, és az önkormányzati döntést is ebbe az ujjalmutogatós burokba zárják be. Most óvodabezárásról van szó, az említett cikkben abezárvagy amegszűnikszó például egyszer sem szerepel

- vette észre a Szegeder.

A Szeged.hu-n jelent meg egyszer csak a "Lépni kell: csökken a gyermeklétszám, kevés az óvónő"című cikk, amiben a lap arról ír igen finoman, hogy három óvodát zár be Szeged.

A cikk arról szól, hogy egyrészt a kormány nem rendezi a pedagógusok fizetését, másrészt pedig csökken a gyereklétszám a városban, és

„ezért tervezik, hogy három óvodát kiemelnek az intézményrendszerből”.

A lap azt írja, minden óvodapedagógusnak, dajkának és technikai dolgozónak megmarad az állása - szemlézte a hírt a Szegeder.

Bartáné Tóth Mária, az Óvodák Igazgatósága vezetője nyilatkozott az önkormányzati kiadványnak. Azt mondta egyebek mellett, hogy a 2017/18-as nevelési évben 4070, a mostanira pedig mindössze 3847 gyermeket írattak be a 45 szegedi óvodába.

A három, bezárandó óvoda a Napsugár, a Mars téri és a Sás utca.

A témában Szabó Bálint is megszólalt, sőt kamerát is ragadott:

A független várospolitikus szerint "egy hete sincs, hogy lezárult az országgyűlési kampány, melyben egyetlen szegedi politikus sem beszélt arról, hogy óvodákat zárna be a városban. A héten mégis több óvodában bejelentették, hogy várhatóan lakat kerül az intézményre; az érintett óvodások pedig mehetnek szanaszét.

Természetesen elfogadhatatlan ez a teljesen indokolatlan és abnormális terv, ezért arra szólítjuk fel Botka Lászlót, hogy álljon el ezirányú szándékától!"

- közölte Szabó Bálint.

(Borítóképünk illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.