Közélet

Áll a bál a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nél

Áll a bál a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nél

2022. április 19., kedd
Áll a bál a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nél

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. élén 2018 szeptemberében történt egy érdekes vezetőváltás. Szabó Mihályt Drégelyi Zoltán váltotta a vezetői pozícióban, mindezt pályáztatás nélkül oldotta meg a város vezetése. A korábban a Ritek Zrt-t sikeresen vezető Drégelyi nem maradt sokáig a sportigazgatóság élén, helyette dr. Nagy Katalin érkezett 2020 nyarán.

Az új vezető kinevezését a szegedi ellenzék is támogatta, mondván a város vezetése egy belső, bizalmi embert biztosan úgy rak egy ilyen cég élére, hogy az érti a feladatát. Nagy Katalin

a pályázatában hangsúlyozta, hogy jogi és marketing végzettsége van és nem ért a sporthoz, amit ő egyébként előnyként „tálalt”,

mondván senkivel nem lesz elfogult.

– Nemhogy nem ért a sporthoz, de nem is szereti a sportot, egy pillanatig nem volt fontos számára, hogy itt a szegedi sportklubok nyugodt körülmények között dolgozzanak – ezt állítja a Sport és Fürdők Kft. egyik volt munkatársa, aki azzal kereste meg lapunkat, hogy igen komoly probléma van az önkormányzati cégnél.

Állítása szerint több egykori munkatársa a felmondása beadásán gondolkodik, mivel a cégvezetővel nem képesek együtt dolgozni.

– Dilettáns a vezető és ezt azzal ellensúlyozza, hogy a kollégák nyakába varrja a felelősséget.

Amellett, hogy fegyelmiket osztogat, minősíthetetlen stílusban kommunikál a beosztottakkal – részletezte a névtelenséget kérő forrásunk.

Az elmúlt években érezni lehetett, hogy a város vezetése finom szólva sem nagy barátja a sportnak, pláne az élsportnak. Botka László vezetése alatt, az elmúlt két évtizedben alig volt olyan sportfejlesztés a városban, ami nem állami beruházás lett volna, de a sportklubok támogatása is többnyire „muszájból” történik. – Nagy Katalinnál a legfontosabb, hogy a számok stimmeljenek, amit a város vezetése is elvár. Ezzel nem lenne semmi probléma, de gyakorlatilag nem költenek semmire, felújítás nincs a létesítményekben és a klubok sem számíthatnak sok jóra – emelte ki az egykori dolgozó.

Forrásunk arra figyelmeztet, hogy amellett, hogy

lassan veszélybe kerül a Szegedi Sport és Fürdők Kft. működése, a létesítmények állapota folyamatosan romlik, az esetleges felmondásokkal pedig a napi ügymenet is lehetetlenné válik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.