Közélet

Olajmaffiózó volt szeretője szurkol Mihálik Edvinnek

Olajmaffiózó volt szeretője szurkol Mihálik Edvinnek

2022. február 10., csütörtök
Olajmaffiózó volt szeretője szurkol Mihálik Edvinnek

Nem akárkitől kapott bátorító üzenetet a Momentum szegedi jelöltje!

A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló Mihálik Edvin csütörtökön osztotta meg közösségi oldalán, hogy a szegedi Fidesz legújabb szórólapján Gyurcsány bábjaként ábrázolják őt és Márki-Zay Pétert.

A poszt alá kommentelt egy bátorító üzenetet Kármán Irén is. – Hajrá Edvin! Az esélyesek között vagy ezek szerint, mert időt, pénzt áldoznak a lejáratásodra! – írta hozzászólásban a hírhedt olajmaffiózó, Portik Tamás egykori barátnője.

Ki az a Kármán Irén?

Kármán Irén, egykori újságíró a 2000-es években dokumentumfilmet forgatott és könyvet is írt az olajmaffiáról, a könyvben foglalt állításokat pedig sokan tartják feltételezésnek, összeesküvés-elméletnek. 2007 júniusában azt állította, könyve és az ahhoz végzett kutakodás miatt ismeretlenek elrabolták: Pesterzsébetről a Duna partra vitték autóval, ott összekötözték végtagjait, majd bántalmazták. A Lágymányosi-híd mellett találtak rá, kórházba került – inkább a sokkhatás, mint sérülései miatt. A rendőrök később semmilyen olyan bizonyítékot nem találtak, ami az emberrablásra utalt volna. 

A bizonyítás közben az orvosszakértők megállapították, a sértetten talált hasi sérülések nem az általa elmondott elrablás időpontjában, hanem pár nappal korábban keleteztek, ezt a Népszabadság 2007. december 12-ei számában megjelentek szerint Kármán maga is elismerte.

"Gyengéd érzelmi szálak"

Kármán Irént saját bevallása szerint gyengéd érzelmi szálak kötötték a hírhedt olajmaffiózóhoz, Portik Tamáshoz.
Portik az olajszőkítési ügyek egyik legjelentősebb játékosának tartott Energol Rt.-nek volt igazgató-tulajdonosa. 1997-ben adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. A rendőrség abban reménykedett, hogy Portik információkkal szolgálhat a 1996–1999 közötti robbantásokról, kivégzésszerű leszámolásokról is. Portik nyolc évig bujkált sikeresen feleségével és négy gyerekével a hatóságok elől, a sajtóhírek szerint többek között Dél-Amerikában és az USA-ban. Portik ellen 2003-ban elévülés miatt megszüntették az eljárást, majd ezután hazatért – írta róla az Index.hu.

A hírportál korábban közzétett egy videointerjút, amelyben Kármán Irén azt mondta: „gyengéd érzelmi szálak fűzik Portikhoz, aki azonban soha nem befolyásolta a munkájában”.

http://index.indavideo.hu/video/Karman_Iren_Portik_Tamasrol

Csúnyán leszerepelt az előválasztáson

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke még tavaly áprilisban jelentette be, hogy Kármán Irént indítja a párt az ellenzéki előválasztáson a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es választókerületben. Az előválasztáson végül a harmadik – egyben utolsó – helyen végzett, a szavazatok mindössze 17,84 százalékát begyűjtve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.