Közélet

Charlie koncerttel ünnepelteti magát Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján

Charlie koncerttel ünnepelteti magát Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján

2022. február 22., kedd
Charlie koncerttel ünnepelteti magát Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján

Keresve is nehéz lenne olyan családot találni hazánkban, amit nem sújtott valamilyen módon az egykori kommunista diktatúra: február 25-én azokra az emberekre emlékezik az ország, akik a rezsim áldozataivá váltak. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Hódmezővásárhelyre szervez rendezényt erre a napra, azonban szó sincs megemlékezésről. Márki-Zay saját első győzelmének évfordulóját ünnepli meg a szülővárosában - koncerrtel.

"Zenés, vidám retro est"

"Zenés, vidám retro estre" hívja követőit Márki-Zay Péter a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Hódmezővásárhelyre.

A kép nagyítható!

Koncertek, humorest és retro party

Eddig sem szerénységéről volt ismert az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki most a 2018-as polgármesterré választását ünnepli meg Hódmezővásárhelyen egy nagyszabású rendezvénnyel: lesz élő Charlie koncert, fellép a Megasztárból ismertté vált Szíj Melinda, de humorest is lesz a vásárhelyi Szent István téren.

Amíg a kormány és a városok többsége megemlékezéseket, csendes gyertyagyújtásokat és koszorúzásokat tart ezen a napon, addig Márki-Zay végighaknizza győzelmének évfordulóját, mert az szerinte a "Szabadság Ünnepe".

Világszerte több mint 100 millió ember életét követelték a kommunista diktatúrák, a számokat pontosan a mai napig nem lehet megállapítani. A Terror Háza kutatói szerint 1945 és 1989 között több mint 70 ezer embert börtönöztek be politikai okokból Magyarországon, és a „háborús bűnösöket” nem számítva, az 1956-os megtorlás áldozataival együtt 714 embert végeztek ki.
A Szovjetunióban összesen 65 ezer magyar gulágáldozatot tartanak nyilván, ám ebben az elborzasztó számban még nem szerepelnek a járványokban, a tranzittáborokban és az odavezető út során elhalálozottak. Magyar történészek becslése szerint a szovjet kényszermunkatáborokba elhurcolt mintegy 600 ezer magyar közül minden harmadik, vagyis 200 ezer honfitársunk életét vesztette (forrás: hirado.hu).

Hogy egyáltalán megemlékzeik-e Márki-Zay a kommunizmus áldozatairól, azt nem tudjuk, erről nem láttunk információt a miniszterelnök-jelölt oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.