Közélet

Megújult a pitvarosi általános iskola

Megújult a pitvarosi általános iskola

2022. január 23., vasárnap
Megújult a pitvarosi általános iskola

Uniós támogatással, mintegy 483 millió forintból felújították a Csongrád-Csanád megyei Pitvaros általános iskoláját - közölte a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ.

A közlemény szerint "a beruházás hozzájárul az iskolai lemorzsolódás és az iskolaelhagyók számának csökkentéséhez". A modern környezet, a jobb eszközök élvezetesebbé teszik az oktatást, amelynek előnyeit csaknem kétszáz tanuló élvezheti - fűzték hozzá.

A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola a környező falvak és a település egyetlen köznevelési intézménye.

A részleges rekonstrukció során felújították a tetőt, az aulát, a korábbi szolgálati lakást oktatást szolgáló helyiségekké építették át, és egy bővítménnyel összekötötték az intézmény épületeit.

Az intézmény villamosenergia-igényét részben az újonnan telepített napelemes rendszer fedezi. A projekt során a működéshez szükséges bútorokat - tanári és tanulói asztalokat -, informatikai eszközöket - asztali számítógépeket, monitorokat, szoftvereket , illetve természettudományos szemléltető-, kísérleti- és mérőeszközöket vásároltak. Új nyelvi laborokat alakítottak ki, amelyek a szlovák nemzetiségi nyelv magas színvonalú oktatást teszik lehetővé - írták.

Az iskola Petőfi téri telephelyén játszóudvar épült.

Kiemelt kép: Makó híradó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.