Közélet

Még el sem készült, de már káosz van az Oskola utcában

Még el sem készült, de már káosz van az Oskola utcában

2022. január 28., péntek
Még el sem készült, de már káosz van az Oskola utcában

Zúgolódnak az Oskola utca lakói és úgy tűnik nem véletlen. Az ígéret szerint az év végén egy megújult, modern utcát vehettek volna birtokba, de nem így lett. Az Európai Uniós pénzből elkészült beruházás kivitelezésével jó szokás szerint megcsúszott a város, így a határidők tartása miatt szégyenszemre kénytelenek voltak félkész állapotban átadni. Mindenki látta, hogy a járda nem készült el, ilyen formában balesetveszélyes az út, de a város képviselőinek még csak apró pír sem jelent meg az arcukon az átadón...

Az utca azóta sem készült el, sőt amit előtte is sejteni lehetett, az mostanra biztossá vált: radikálisan csökkent az ott lakók által használható parkolóhelyek száma, és lényegesen bonyolultabbá vált az áruszállítás a környék üzleteinek éttermeinek. Az egyik ott lakótól kapott képekből két dolog megállapítható: egyrészt az autósok ott állnak meg hosszabb rövidebb időre, ahol tudnak-többnyire szabálytalanul, másrészt az átadott utca továbbra sem készült el. A lakók által készült kimutatás szerint az utóbbi években közel 70 parkolóhely szűnt meg a környéken, ami nyáron a Szabadtéri idején további helyekkel szűkül.

Panasszal fordultak az önkormányzathoz

Chovanecz Kata szerint azonnali megoldást kell találni a parkolóhelyekre. Fidesz önkormányzati képviselőnője levelet írt Nagy Sándor alpolgármesternek az Oskola utca ügyében. - Számtalan panasz érkezett hozzám is, de a közösségi oldalakon is naponta bosszankodnak a lakók. Nem szabad késlekedni a megoldással. Mivel nem látjuk, hogy az önkormányzat keresné a lehetőséget erre, ezért hat javaslatot küldünk a város vezetésének, segítve a mielőbbi megoldást. Az üzletek minimum 20, de van ahol 80 százalékos bevételkieséssel számolnak-mondta.

Olvasói fotók:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.