Közélet

Karikó Katalin közel 20 milliót adományozott a Covid miatt elárvult gyermekeknek

Karikó Katalin közel 20 milliót adományozott a Covid miatt elárvult gyermekeknek

2021. december 20., hétfő
Karikó Katalin közel 20 milliót adományozott a Covid miatt elárvult gyermekeknek

Szeged díszpolgára a hétvégén vehette át a Bolyai-díjat, azonban az ezzel járó pénzösszeg felét, mintegy 18 millió forintot máris jótékony célra fordította: a Regőczi alapítványnak adományozta, amely a koronavírus miatt elárvultgyermekeket támogatja.

A hős, akinek aranyból van a szíve

Vasárnap este a közmédia Jónak lenni jó! című karácsonyi adománygyűjtő műsorában jelentették be, hogy Karikó Katalin a Bolyai-díj mellé járó pénzösszeg felét, 50 ezer eurót adományoz a köztársasági elnök felesége által idén létrehozott Regőczi alapítványnak. Az összeg forintra átszámolva mintegy 18 milliós felajánlást jelent a Covid miatt elárvult magyar gyermekek számáráa. A világhírűvé vált szegedi kutató azt mondta:

A Regőczi Alapítvány programját olvastam el, amely ugye az árván maradt gyermekek segítésére van. A gyerekek elveszítették szüleiket Covid-fertőzés következtében és úgy gondoltam, hogy őket megsegítem ezzel az összeggel 

Karikó Katalin teljes nyilatkozatát ide kattintva tekintheti meg, ahol elmondta, hogy az elismerésekhez járó pénzjutalmakból mindig szán jótékony célokra, és még a szegedi Bolyai Épületről is beszélt.

via hirado.hu / Kiemelt kép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.