Közélet

Karácsonyra készül Szeged belvárosa

Karácsonyra készül Szeged belvárosa

2021. november 16., kedd
Karácsonyra készül Szeged belvárosa

Másfél hét múlva, november 26-án ismét ünnepi díszbe öltözik Szeged és megkezdődik a karácsonyi készülődés. A tavalyi évben az adventi időszakot nagyban befolyásolta a járványhelyzet. A tömegrendezvények tiltása miatt akkor a programok többsége elmaradt, a karácsonyi vásár sem nyitott ki, és a kijárási korlátozások miatt este 8 óra után már nem lehetett az utcán tartózkodni.

A villanyszarvas már készül az ünnepre.

Jelenleg úgy tűnik, hogy idén visszatérhet az igazi karácsonyi hangulat a városba. Ennek már nyoma is van, elkezdték telepíteni a díszkivilágítás elemeit és természetesen a 2013 óta töretlen népszerűségnek örvendő villanyszarvast is. A 11 ezer, kétszínű égővel díszített szarvas január közepéig áll majd a Dugonics téren.

A Kárász utca napokon belül fényárban úszik majd.

A Kárász utcán már helyére kerültek a díszkivilágítás elemei, a Tisza Lajos körúton ez még várat magára. Az adventi koszorút a Dóm téren építik majd meg, a város karácsonyfáját a Klauzál téren díszítik fel.

Ünnep négy helyszínen

A Szegedi Karácsonyi Hetek 2021. november 26 - án kezdődik, a programok, látványosságok és gasztronómia élmények december 24 - ig várják az érdeklődőket több belvárosi helyszínen.

Dóm téri Karácsonyi Hetek - ami elvarázsol

A téren helyet kapnak a kézművesek és a kereskedők, és idén is egy hatalmas szalmalabirintus és az izgalmas meglepetésekkel teli Mesés Kastély várja a kicsiket és szüleiket. Látványban sem lesz hiány, újra lesz fényfestés és izgalmas tűzzsonglőr-show. A fogadalmi templom előtti óriás koszorún minden vasárnap délután 17:00 órakor közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtanak adventi gyertyát.

Széchenyi téri Karácsonyi Hetek - ami összehoz

A téren már október elseje óta forog a 37 méter magas adventi óriáskerék, az óriáskerék alatt egy forró italokat és finom ételeket – egyebek mellett kolbászt, kürtőskalácsot, lepényt, sült gesztenyét – kínáló gasztrológus várja majd a vendégeket november 26-tól.

Adventi pihenő a Klauzál téren és a Dugonics téren

Testet melengető forró italkülönlegességek, ínycsiklandó gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely várja a belvárosban sétálókat a Klauzál téren és Dugonics téren. Előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a díszes mikulás szán lesz idén is a szelfizők kedvence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.