Közélet

Fűtés és áram nélkül maradhat Európa, Magyarország viszont nem - ígérik

Fűtés és áram nélkül maradhat Európa, Magyarország viszont nem - ígérik

2021. november 7., vasárnap
Fűtés és áram nélkül maradhat Európa, Magyarország viszont nem - ígérik

Magyarország biztonságban van, mert Nyugat- és Dél-Európával szemben semmilyen körülmények között nem fenyegetik energiakimaradások - mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője, a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a helyzet Nyugat- és Dél-Európában súlyos. Mint fogalmazott: "kézzelfogható valóság, hogy blackout, azaz hosszabb ideig a polgárok által elszenvedni kénytelen áram-, illetve energiakimaradás lehet a téli hónapokban".

Ausztriában a hadsereg már óriásplakátokon, illetve online hirdetésekben készíti fel a polgárokat arra, lehet, hogy az energiaválság miatt hosszabb, egyhetes, vagy akár tíznapos energiakimaradás lesz

- fejtette ki a kormánypárti politikus.

Kiemelte, Németországban is hasonló a helyzet, ott a katasztrófavédelem olyan tájékoztató filmet készített, amely arról szól, hogy az idősebb, egyedül élő polgárok hogyan tudnak védekezni több napig tartó energiakimaradás esetén.

Ezzel szemben az Oroszországgal kötött hosszú távú, 10+5 éves gázszállítási megállapodásnak köszönhetően Magyarország energiatartalékai biztonságot teremtenek a polgároknak, családoknak és a gazdasági élet szereplőinek

- jelentette ki a kormánypárti EP-képviselő.

A Fidesz EP-képviselője aláhúzta, hogy a földgáz lakossági ára Magyarországon a legolcsóbb az Európai Unióban, a villamosenergia ára pedig a második legalacsonyabb.

https://www.youtube.com/watch?v=mHWcOQ_7Y-U&t=14s

Van gáz, ezért nincs gáz

Szijjártó Péter és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter közösen helyezte üzemi nyomás alá a szerb-magyar gázvezetéket Kiskundorozsmán szeptember végén, így megkezdődött a földgáz kereskedelmi forgalmazása a két ország között, a Gazprommal kötött megállapodás alapján.

Szerbia felől 3,5 milliárd köbméter földgáz fog érkezni az országunkba idén, amely nagy részét kiteszi az össz éves mennyiségnek – ezen kívül 1 milliárd köbméter gáz jön majd Ausztria irányából. Az új megállapodás rendkívül kedvező az országunk számára, ennek köszönhetően gázáremelkedésre az elkövetkező időben nem kell számítani - mondta el akkor szijjártó Péter. Hozzátette:

MAGYARORSZÁG GÁZELLÁTÁSA NEM LEHET SEM IDEOLÓGIAI, SEM POLITIKAI KÉRDÉS, UGYANIS IDEOLÓGIÁVAL ÉS POLITIKAI NYILATKOZATOKKAL NEM LEHET FŰTENI A LAKÁSOKAT ÉS A HÁZAKAT, NEM LEHET MŰKÖDTETNI AZ IPART.

https://szegedma.hu/2021/09/szijjarto-kiskundorozsman-nyomas-ala-helyeztek-a-szerb-magyar-gazvezeteket

(via MTI/ Borítóképünk forrása: Pixabay.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.