Közélet

Meglepetés: Sorban állnak az emberek Szegeden, hogy aláírjanak Gyurcsány-Karácsony ellen

Meglepetés: Sorban állnak az emberek Szegeden, hogy aláírjanak Gyurcsány-Karácsony ellen

2021. szeptember 8., szerda
Meglepetés: Sorban állnak az emberek Szegeden, hogy aláírjanak Gyurcsány-Karácsony ellen

Még csak pár napja indította el a Fidesz a "Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!" elnevezésű akcióját, de már 300 ezer ember írta alá az ellenük tiltakozó íveket: nem akarják őket újra a kormány közelében látni.

"Szegeden is nagy a roham"

- mesélték lapunknak a jobboldali párt standjainál álldogálók, ami számukra "jóleső" meglepetés volt - magyarázták.

- Mi jól ismerjük Gyurcsány Ferencet és mindazt a kárt, amit okozott nekünk és az országnak ameddig miniszterelnök volt, de attól féltünk, a fiataloknak erről fogalmuk sincs, hiszen nem is éltek akkor, vagy nagyon kicsik voltak. Szerencsére

azt látjuk, minden harmadik, negyedik aláíró fiatal, nem csak középkorúak vagy idősek jönnek tiltakozni Gyurcsányék ellen

- mesélte egy hatvan év körüli aktivista, aki ettől a tapasztalattól tényleg egészen boldognak tűnt.

Az biztos, hogy sok ezer aláírást gyűjtöttek össze már Szegeden Gyurcsány és Karácsony ellen, de hogy pontosan mennyit, azt egyelőre még nem tudták megmondani érdeklődésünkre, mert még tart az akció.

Gyurcsány egy velejéig romlott, hazug ember a feleségével együtt, Karácsony meg egy báb, akinek egyetlen önálló gondolata sincsen és még lusta is. Én azért írtam alá, mert büszkén vállalom a véleményemet, és abban is biztos vagyok, hogy ez a szedett-vedett, víziók és tervek nélküli balliberális társaság hatalmasat fog bukni jövőre is

- indokolta Imre, hogy miért adta a szignóját a Kárász utcai pultnál.

Stábunk számos "Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!" standnál járt a városban, és valóban sorban mentek az emberek aláírni.

Ha már ott jártunk, akkor a képviselőket is megkérdeztük, ők hogyan értékelik a helyzetet, és mit gondolnak Gyurcsány Ferencről, vagy a mostani baloldali előválasztási kampányról.

A jobboldali képviselők azt mondták lapunknak, szerintük a baloldal megint át akarja verni az embereket, a látszólagos összefogás mögött Gyurcsány Ferenc áll; és nem szeretnék, ha az a társaság térne vissza a hatalomba, amely egyszer már tönkretette az országot - magyarázták.

Negatív tapasztalataik nem voltak, senki szólt be, és eddig nem érte őket semmilyen attrocitás sem az aláírásgyűjtések alatt - mesélték, sőt úgy tapasztalták:

az emberek már nagyon várták, hogy a jobboldal is megjelenjen a színen, mert elegük van már a "baloldali, előválasztási bohóckodásból"

- tették hozzá.

A rövid - ámde érdekes - interjúkat itt tudja meghallgatni, sorrendben Chovanecz Kata, Haág Zalán, Halkó Pál, Korponyai Ernő és Német Ferenc szólalnak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.