Közélet

Kálomista szerint el akarják lehetetleníteni a Gyurcsányról szóló filmjét, Kubatov is kiállt mellette

Kálomista szerint el akarják lehetetleníteni a Gyurcsányról szóló filmjét, Kubatov is kiállt mellette

2021. szeptember 22., szerda
Kálomista szerint el akarják lehetetleníteni a Gyurcsányról szóló filmjét, Kubatov is kiállt mellette

Keserű jubileum idén, hogy 15 éve szivárgott ki az őszödi beszéd, ami fenekestül felforgatta a magyar közéletet. Kálomista Gábor Elkxurtuk című mozifilmjét október 21-én mutatják be, amely a 2006-ban történteket dolgozza fel - azonban a rendező szerint politikai okokból el akarják hallgattatni a filmet.

https://szegedma.hu/2021/09/itt-a-legujabb-elozetes-a-gyurcsany-filmbol-gyurcsany-ferenc-is-szerepel-benne?fbclid=IwAR0Fl14XCoM-kJouW1nRYVhYz6oh71kday-QjQAqyQ9Jj7LZIssMvbR1GV0

Tegnap jelent meg az Indexen egy interjú Kálomista Gáborral, akinek az elmondása szerint meg akarják akadályozni, hogy a filmje sikeres legyen. Részletesen elmagyarázza, hogyan is működik a filmforgalmazás Magyarországon és stabilan érvel az alkotása mellett.

A Budapest Filmhez tartozó hat moziból a Corvin egyetlen termében adnak egy délutáni előadást a premier hetében.

-jelentette ki Kálomista, mondván, hogy egyértelmű ezzel a forgalmazók célja, akik mind baloldali kézen vannak: kitiltani a filmet Budapestről. A filmrendező szerint jogi úton ezt nem lehet megoldani, mert az Elkxurtuk kapott lehetőséget arra, hogy levetítsék - az már más kérdés, hogy egy olyan idősávban, amikor az emberek többsége dolgozik vagy iskolában van, ezért nem lesz nézettsége a filmnek. Ezért az Európai Unióhoz fog fordulni:

Meg fogom kérdezni az összes olyan embert, aki itt ordít a diktatúra miatt, hogy akkor ez mi. Nem a véleményt, de egy filmet támadnak, és mivel van olyan eszköz a kezükben, amivel ártani tudnak, meg is teszik. Ha most ezt teszi ez a csapat, mi lesz, ha még nagyobb hatalom kerül a kezükbe?

Kubatov nem hagyja szó nélkül

Még aznap reagált egy Facebook bejegyzésben Kubatov Gábor a rendező által elmondottakra. Szerinte a film körüli machinációk újabb bizonyítékot jelentenek arra, hogy a városháza Gyurcsány embereinek az irányítása alatt áll. A bejegyzést elolvashatja itt:

via Index / Kiemelt kép: Kubatov Gábor / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.