Közélet

Alig 600-700 ezer mélyen párthívőt izgat az előválasztás, és politikusaik az országban

Alig 600-700 ezer mélyen párthívőt izgat az előválasztás, és politikusaik az országban

2021. szeptember 28., kedd
Alig 600-700 ezer mélyen párthívőt izgat az előválasztás, és politikusaik az országban

Még este 8 óráig tart az ellenzéki előválasztás online és személyesen is, a tegnap leadott szavazatokkal összesen csak valamivel több, mint 570 ezer szavazatot adtak le - írja az Index.

Lesz második kör?

Ha egy jelölt sem szerez 50 százaléknál több szavazatot, akkor három jelölt közül lehet majd újra választani a tervek szerint október 4-10. között. De a Népszava úgy tudja, akár csúszhatnak is 2-7 napot a második körrel a szavazólapok nyomtatása és az informatikai rendszer áthangolása miatt.

Az első körben aki személyesen szavaz még ma, és 20:00-kor sorban áll, nagy valószínűséggel leadhatja a szavazatát - erről a sátraknál lévő szavazóbiztosok döntenek. Az online voksolásnál ugyan eddig az időpontig meg kell kezdeni a regisztrációt és legkésőbb 20:15-ig befejezni azt, hogy érvényes szavazatot lehessen leadni.

Tegnap úgy lépték át az 570 ezres szavazati arányt, hogy személyesen 34 421-en, online pedig 23 124-en szavaztak.

A nézettség is hasonló

Az RTL Klub által pénteken leadott előválasztási vitát 670 ezren nézték, amellyel a teljes lakosság körében a heti nézettségi toplista hetedik helyén végzett. A csatorna saját internetes platformján egyébként 34 ezerszer kattintottak rá a lejátszás gombra.

A szegedi előválasztási viták sem generáltak túl nagy nézettséget, amiket a Partizán rendezett: a Csongrád 1. sz. OEVK képviselőjelöltjeit 6 500-an, míg a Csongrád 2. sz. OEVK vitáját 8 600-an látták a YouTube-on.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.