Közélet

Bejött: százezrek ünnepelték Budapest utcáin a nemzeti ünnepet

Bejött: százezrek ünnepelték Budapest utcáin a nemzeti ünnepet

2021. augusztus 21., szombat
Bejött: százezrek ünnepelték Budapest utcáin a nemzeti ünnepet

Biztonságosan és sikeresen véget értek az augusztus 20-ai rendezvények az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben és a tűzijáték kapcsán beérkezett információk szerint - közölteKovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban.

Pénteken 22 óráig a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami és önkormányzati, 57 kulturális, 2 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok - ismertette az adatokat.

Fotó: MTI/Komka Péter

Kovács Zoltánbejegyzésében kiemelte, hogy a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

Az augusztus 20-ai nemzeti rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs a következő két napban folytatja munkáját, hogy biztosítsa az ünnep zavartalan és biztonságos lebonyolítását - emelte ki a törzs vezetője, aki köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kollégának.

Szinte fesztivál

Idén egy szokatlan módszerrel kísérleteztek a szervezők, és úgy néz ki, ez bejött. Majdnem húsz rendezvényhelyszínen több száz program várta a fővárosba érkezőket, az időjárás kiváló volt, és az esti tűzijátékot sem zavarta semmi.

Az államalapító Szent István király ünnepekor idén új koncepció a programok fesztiváljellege, mellyel a szándék az volt, hogy a korábbiaknál jóval nagyobb ünnepségsorozatot hozzanak létre

- magyarázta Kovács Zoltán.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A rendezvény egyik kiemelkedő új elemének nevezte az Andrássy úti felvonulást, amelyet a debreceni virágkarnevállal állított párhuzamba.Kovács Zoltánmegjegyezte: a koncertek, a már hagyományosan a Várkertben tartott Magyar Ízek Utcája vagy a várban a Mesterségek Ünnepe is szervesen kapcsolódik a programokhoz és teszi méltóvá a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepet.

Kiemelte: a hosszú hétvégéből hátra van még két nap, a szervezők több százezer látogatót várnak Budapestre, miközben azon dolgoznak, hogy mindenki biztonságosan és méltó keretek közt tudjon ünnepelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.